“Hjælp! Han har (for) mange veninder...”

Hvordan ville du håndtere det?

10. juli 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

"Hej folk!

Så fik jeg sørme en kæreste ;-)

Han er så sød, pæn og dejlig - er simpelthen forelsket til op over begge ører!

Vi har begge job med skæve arbejdstider, så vi er i høj grad weekendkærester, men det fungerer, og vi glæder os helt vildt til, når vi skal ses.

Jeg har dog ét lille "men"; han har rigtig mange veninder, som han tit ses med, og også går i byen og ud og spise med (han er kok og madentusiast - og veninderne er ofte også kokke eller tjenere). Jeg stoler 100% på ham, men er selv blevet kraftigt svigtet en gang af min eks, og det er jo nok dét, der stadig sidder i mig....

Jeg kan jo ikke forbyde ham at se sine venner og veninder, og det har jeg heller ikke lyst til. Men hvordan åbner man sådan en samtale uden at lyde alt for hysterisk og jaloux?"

- Pinkpanter 

Deltag i ugens dilemma lige her

"Det første at få klarlagt er jo, hvilken samtale du præcist vil åbne med ham?

Altså du stoler 100% på ham, og du vil ikke forbyde ham at se hans venner og veninder. Hvad skal den samtale så føre mod?

Vi mennesker har denne her "geniale" evne til at projicere, analysere og overfortolke lige godt alting, som vi møder på vores vej. Det var engang et evolutionært behov for at den store stygge løve ikke skulle komme og spise os. Du er blevet svigtet før, og derfor er din hjerne gået i selvforsvars mode.

Du skal i hvert fald ikke svigtes igen!

Det er også helt fair, for sådan er vi mennesker nu engang. Det betyder bare, at du helt inderst inde i virkeligheden ikke stoler fuldkomment og aldeles på ham, rent instinktivt, om så din bevidsthed vil indrømme det for sig selv eller ej.

Deltag i ugens dilemma lige her

Da det forholder sig sådan, er du nødt til at være ærlig med ham. Snak med ham i aften og læg kortene på bordet og fortæl, at du er blevet svigtet før og er bange for at blive svigtet igen. Så vil han (naturligvis) sige, at du ikke har noget at være bekymret om, og alt sandsyndelighed peger mod, at han har ret.

Når så han har sagt dette, må du være konstruktiv.

Så må du spørge ham, om ikke han synes, at det kunne være hyggeligt, hvis du tog med ham nogle aftener, for så kan alle også se, hvilken babe han har fundet sammen med ;) Og så kan I jo finde en fælles interesse over maden. Desuden opbygger I så en fælles omgangskreds, hvilket mindsker sandsynligheden for, at der sker "sjove" ting ganske betragteligt...

Hvis ikke han er interesseret i at tage sammen afsted, så må du enten indfinde dig i, at det er sådan og foretage en vurdering af, om du kan leve med det eller ej – eller forsøge at få ham interesseret i andre ting. Måske begynde at invitere nogle af dem hjem hos jer eller mødes med ham og vennerne enkeltvis?"

- UniQuack

Deltag i ugens dilemma lige her