Hjælp: “Hvordan hjælper jeg bedst min deprimerede kæreste”

Deltag i debatten på Womans forum

13. december 2015 af Kathrine Priergaard Lund

“Hej alle

Min kæreste har for forleden sagt at han fortiden har følt sig trist og ked af det, og at han ikke ved hvorfor.. 

Vi prøvede at snakke om det, og jeg sagde at jeg selv synes det måske godt kunne lyde lidt som om han måske havde fået en depression, om så spurgte jeg ham om han selv havde tænkt om det kunne være det, hvor han svarede ja..

Vi snakkede bagefter om han synes vi skulle få hjælp af en psyklog eller psykiater, dem der nu tager sig af såden noget, og det synes han vi skulle, men vi har ikke lige råd til det p.t. så det ville først blive i januar måske hvor vi ikke har en masse julegaver der skal købes..

Men det er her jeg ville spørger om der er nogen der kan hjælpe mig med, hvad jeg som kærste kan gøre for at hjælpe ham, og hvad vi eventuelt kan gøre selv, for at gøre det lettere og bedre for ham, da jeg ikke har erfaring med depression og såden og ved hvad jeg kan gøre for at hjælpe ham..”

Lily-pie

Deltag i debatten her

Læs også: Hjælp: "Skal jeg sige, jeg var utro"

“Jeg har selv haft 5 depressioner, så jeg har personligt meget "erfaring" med at have det skidt. Det bedste, jeg synes, man kan gøre for en, der er deprimeret, er at vise, at man er der. Uden at stille krav. Bare sige, at man er der for personen, og de kan komme til en uanset hvad. Det er også en god ide at sørge lidt ekstra for at passe på en person, som er deprimeret. F.eks. tage et ekstra nap i forhold til husholdning og tøjvask end man plejer, da det ofte kan være døduoverskueligt, hvis man er deprimeret.

Håber, han får det bedre, og at I finder ud af det.”

Inadequate

Deltag i debatten her

Læs også: Hjælp: "Jeg læste min kærestes beskeder"