Hjælp: “Mine veninder bryder vores nytårsaftale. Overreagerer jeg?”

Deltag i debatten på Womas forum

5. december 2015 af Kathrine Priergaard Lund

“Hej, jeg er i et dilemma og det går mig egentlig rigtig meget på og jeg bruger meget tid på at tænke over det.. Mig og tre veninder havde aftalt at vi skulle holde nytår sammen i år. Vi vidste ikke helt hvad vi skulle endnu, men vi havde i hvert fald aftalt at vi skulle finde på noget sammen. En gammel aftale helt fra sidste år. 

Så her for en måned siden kommer den ene og siger, at hun ikke kan alligevel da hun er blevet inviteret til en fest med hendes kæreste. Ok! Jeg tænkte faktisk ikke så meget over det, da jeg ikke er så tæt med hende. Så var vi tre tilbage. Og vi tre havde talt om at vi så skulle finde ud af noget, måske med god mad og hygge og så nok tage til en fest senere på aftenen. Så et par dage efter kommer den anden og siger at hun ikke helt ved hvad hun skal til nytår endnu og det ender med at hun siger at hun skal være sammen med nogle andre veninder. Og hun ville nærmest ikke frem med det, mig og den sidste veninde skulle nærmest trække det ud af hende. Nr. 2 veninde der trak sig, følte jeg mig rigtig tæt med og jeg blev super skuffet over hende og såret.

Deltag i debatten her

Læs også: Hjælp: "Hvornår er vi kærester"

Nu har jeg udsigt til at skulle holde nytår hjemme hos mine forældre, og det er egentlig ikke fordi jeg har noget imod det, for nytår siger mig alligevel ikke det store. Så det er ikke så meget festen jeg kommer til at undværre, at jeg er ked af det over. Det er mere pricippet i, at jeg ikke kan regne med de piger. Og især den sidste pige der meldte fra, skuffede mig rigtig meget, fordi vi havde et tættere forhold end jeg havde med den første der meldte fra. 

Det er nu en måned siden de fortalte at de ikke kunne være sammen alligevel, og i den måned har jeg gået og tænkt rigtig meget over hvordan jeg skal tackle det. For er det mig der er urimelig og overreagerende, at jeg bliver ked af det og skuffet? Eller er det dem der er urimelige at de dropper os til fordel for noget mere spændende, som jeg ser det? 

Deltag i debatten her

Læs også: Hjælp: "Skal jeg sige, jeg var utro"

Vi var sammen alle 4 i aften for første gang siden de sagde det, og de lod bare som ingenting. Jeg kunne bare mærke, at jeg trak mig meget tilbage og ikke var mig selv. Jeg havde egentlig rigtig meget lyst til at fortælle dem alle mulige ting, men så havde jeg bare en stemme der sagde at det skulle jeg ikke. Jeg tror jeg beskyttede mig selv i aften, ved ikke at give for meget af mig selv, da jeg nok føler jeg alligevel ikke kan regne med dem. 

Jeg er meget følsom og føler jeg er berretiget til at føle som jeg gør, selvom jeg ved at de to piger ikke mener det er noget at være sur over! Jeg tror heller ikke jeg er sur, nok bare skuffet og såret. Det betyder utroligt meget for mig at vide hvor jeg har folk henne, og det føler jeg ikke jeg ved med de her to. 

Hende den ene veninde som jeg er tæt med, har på det sidste også været en lidt dårlig veninde overfor mig, synes jeg, så måske er det derfor det går mig ekstra meget på.. 

Hvad er jeres syn på dette?”

Snook1

Deltag i debatten her

Læs også: Hjælp: "Jeg læste min kærestes beskeder"

“Jeg kan godt forstå dig. Jeg er også selv typen, der har brug for at vide præcis hvor jeg har folk, og nemt kan komme til at føle mig svigtet. Jeg kan ikke lade være med at tænke, om dine veninder måske ikke har opfattet jeres nytårsplaner som mere end en halv aftale. Personligt er jeg begyndt på at være meget tydelig overfor mine venner, omkring hvornår jeg opfatter noget som en fast aftale , og hvornår jeg opfatter noget som noget mere løst, man kan se tiden an med. For på den måde kan jeg tillade mig at blive vred på dem, hvis de ikke overholder aftalen. Og det sker altså, at mennesker ikke overholder deres aftaler - uanset hvor gode venner de er. Så kan man få luftet sin skuffelse og vrede, og vennen der svigter kan få mulighed for at undskylde og forkalre. Og det er nu engang den bedste måde at håndtere den slags konflikter på, og de kan altså ikke undgås, så man må lære at leve med dem.

Læs også: "Hjælp: "Min kæreste skal sove med en anden kvinde"

Jeg tænker, at uanset hvor du har dine venner, så vil det gavne dig at være mere klar i spyttet omkring, hvad du forventer af dem, hvornår du regner med dem osv. Og hvis de så skulle svigte eller skuffe dig, for den slags sker, så sig højt med det samme, så i kan tage den derfra. Jeg tvivler på, at dine venner vil dig andet end godt. De er måske bare ikke opmærksomme på det, når de kommer til at træde på dig, og det er din opgave at gøre dem opmærksom på det.”

Lulala

Deltag i debatten her

Du vil (garanteret) også kunne lide