Hjemmelavede julekalendere
En ny, lækker kaffe hver dag? Ja, tak!© Instagram: @Anjaehartvig, @Gardsmama

6 søde ideer til hjemmelavede julekalendere

Der er både en til Pepsi-elskeren og en, der er helt og aldeles gratis at lave!

18. november 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Julen står for døren! Det betyder (selvfølgelig) Jul i Valhal-maraton, julesmåkager til samtlige måltider og julekalendere.

Vil du gerne forkæle en, du holder af, eller måske dig selv, med en skøn kalender? Måske vil du gerne være lidt ekstra kreativ, spare nogle skejser eller bare tænke lidt ud af boksen? I så fald er du havnet det rigtige sted, for her guider vi dig til seks fine julekalendere, du selv kan lave. 

1. En (gratis) hjemmelavet julekalender fyldt med kærlighed

Den her julekalender er vi HELT vilde med! Den er nem at lave, kan laves til alle dem, du elsker, og det (måske) bedste af det hele er, at den er totalt og komplet gratis. 

I denne kalender laver du 24 små sedler, hvor du fortæller din favoritperson, hvorfor du elsker vedkommende. Her på billedet har vedkommendes sønner lavet en til hende, og de har skrevet ting som: “Du er mega god til at lave kage” og “Man kunne ikke ønske sig en mere fantastiskere mor end dig mor”. Tænk lige at stå op til så søde beskeder hver morgen! En drøm jo! 

2. Fotojulekalender, hvor du bestemmer indholdet

I denne julekalender vælger du helt selv både det indre og det ydre. Hvis du giver gaven til en, du holder af, kan du jo eventuelt vælge et fint billede af jer? Og fylde den med alle de lækkerier, du ved, at din person er vild med! 

Du kan bestille og designe kalenderen her. Den koster 199 kroner. 

3. Julekalender med kaffekapsler

Har du en kaffe-elsker tæt på dig? Så er her et bud på en lækker, men brandvarm julekalender til ham eller hende. 

Find din favoritpersonens yndlingskaffe-kapsler og put en kapsel i til hver dag. Kalenderen på billedet er fra Dolce Gusto, men kan nemt laves selv. 

4. Julekalender til Pepsi-elskeren

Ved du, hvor mange Pepsi Max der er i en ramme? 24! Dermed er en ramme Max altså den perfekte julekalender til din Pepsi Max-elskende ven (og den absolut nemmeste). 

Hvis du vil kredse lidt for kalenderen, kan du jo sætte et rødt bånd om eller skrive numre på toppen af dåserne. 

En ramme Pepsi koster 84,95 kroner, her

Pepsi Max
Verdens bedste (og nemmeste) julekalender til Pepsi-elskeren!© Hjem.foetex.dk

5. En hjemmelavet julekalender til den søde tand

December er lig med julesmåkager, og det giver os grønt lys til at køre akkurat så mange vaniljekranse, pebernødder og honninghjerter ned, som vi kunne drømme om. 

Hvis du er lige så vild med julesmåkager som os, eller kender en der er, er denne julekalender uden tvivl vejen til julekalender-modtagerens hjerte! En brunkage om dagen? Ikke dårligt!

6. Kærlighedskuponer som hjemmelavet julekalender

Denne idé minder lidt om den første. I denne hjemmelavede kalender køber du nemlig nogle “kuponer” til din udvalgte kalender-modtager. Det kan for eksempel være: “I dag laver jeg din livret til dig”, “Du må bestemme film i aften”, “10 minutters massage” eller lignende. 

Enten kan du selv lave dem med papir og saks, ellers kan du købe dem her til 29 kroner. 

Kærlighedskuponer
Kærlighedskuponer er da så sødt!© Lounoire.dk

7. Et billede med et minde hver dag i december

En sød, hjemmelavet kalender kan ligeledes være at give din udkårne-julekalender-modtager et nyt billede af jer hver dag i december. Eventuelt med en lille tekst bag på, der kan huske jer om jeres dejlige minde sammen? 

Du kan bestille billeder her. Hvert billede koster 1,39, så det bliver altså cirka 33,50 kroner for en fin, nostalgisk julekalender. 

Billede julekalender hjemmelavet
En hjemmelavet julekalender med fine billeder.© Smartphoto.dk

8. Hjemmelavet julekalender med en slikpose hver dag

Skal du lave en julekalender til en vaskeægte slik mund? Så kan du blande 24, små poser med bland selv slik og hænge på en snor. På den måde får vedkommende en syyyygt lækker julekalender, som du selv vælger, hvad skal koste, og som kan tilpasses præcis til den, der skal have den. Spiser vedkommende for eksempel ikke lakrids? Eller eeeelsker vedkommende labre larver? DU vælger, hvad der skal i de 24 slikposer!

Du kan købe bland-selv slik i dagligvarebutikker eller her.  

Slik hjemmelavet julekalender
Slikposer hver dag hele december? Ja tak!© Laberlarven.dk

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide