Tampon
© iStock

Hvad tror du, at det geniale tøjmærke Monki har til fælles med din menstruation?

Og nej, det er ikke denimbukser med et indbygget hygiejnebind...

29. maj 2017 af Katrine Vendelbo

Har I læst vores syv tips til en rarere menstruation? Det er jo ikke ligefrem en dans på røde roser, når mavekramperne tager over, og vi er tvunget i fosterstilling på gulvet...

Så vi bliver SÅ glade, når vores omgivelser hjælper os med at gøre ‘den tid på måneden’ til en liiiidt mere behagelig oplevelse. Egentlig vil det være rarest, hvis vi kan slippe for de dyre tamponer og det uhygiejniske bind – og der findes faktisk også et alternativ derude.

Har du hørt om menstruationskoppen? Og kender du tøjmærket Monki (selvfølgelig gør du det)?

“Periods are cool. Period.”

Her til sommer lancerer Monki i samarbejde med Lunette en helt særlig pink (allerede dér er vi begejstrede) menstruationskop. 

Med sloganet “Periods are cool. Period” er idéen bag samarbejdet at styrke alle os skønne kvinder og aflive forestillingen om, at menstruation er et tabu. 

Lunette er skaberen af den brugervenlige, genanvendelige og miljøvenlige menstruationskop – ret mange ‘venlige’ egenskaber, hvis du spørger os! 

Monki x Lunette x The Cup
© Monki

Støt et godt formål

Udover at være virkelig praktisk, støtter det nye samarbejde også et godt formål. Sammen med Lunette vil Monki nemlig donere 5.000 menstruationerkopper til The Cup Foundation, som giver unge kvinder i Kenya adgang til menstruationspleje og uddannelse. 

“Alle kvinder skal have retten til at håndtere deres menstruation på en sikker og hygiejnisk måde. Sammen med Monki og Lunette vil The Cup Foundation være i stand til at gøre en reel forskel og hjælpe endnu flere piger, som lever i fattigdom, med at blive i skolen,” siger Camilla Wirseen, CEO og stifter af The Cup Foundation.

Du kan få fat i menstruationskoppen – og samtidig støtte et godt formål – i udvalgte Monki-butikker og online fra midt juli. Og nå ja, så kan du også få fingrene i disse sindssygt blærede trusser!

Monki x Lunette x The Cup
© Monki

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.