“Hvordan skal I komme rundt i USA uden en mand, der kan køre?”

Jeg er lige vendt hjem efter tre ugers roadtrip i Californien. Min veninde og jeg lejede bil i Los Angeles og kørte op langs kysten til San Francisco. Og fra vi trillede ud af parkeringsanlægget med nedrullede ruder og Born in the USA på anlægget, var vi ikke til at stoppe. Findes der overhovedet nogen følelse mere fri og lykkelig end øjeblikket, hvor man brøler ud ad Highway 1 med en gammel veninde ved sin side, mens dollarsedlerne brænder i lommen, og de Californiske palmer danser i vinden? –Svaret er: Nope!

Hvem skal dog køre jer?

Men det var ikke uden forhindringer, at vi kom afsted på vores Thelma & Louise Anno 2016-tur. For sådan cirka hver anden person, jeg glædestrålende fortalte rejseplanerne til, kvitterede med at lægge hovedet på skrå og spørge: “Hvordan tør I leje bil, når I ikke har jeres kærester med til at køre?”

Ja, det lyder som en joke. Men ikke desto mindre var dette spørgsmålet, jeg mødte gang på gang. Og eftersom jeg er en temmelig habil bilist, som tog kørekort i hovedstaden og har kørt alle typer biler fra minicooper til varevogn, så må bekymringen jo nødvendigvis gå på, at vi er kvinder. Men før vi (igen) råber: “Mænd er nogle svin!”, vil jeg bare indskyde, at samtlige bekymrede spørgere var kvinder. Ikke mænd. Kvinder! ...mændene spurgte bare, om vi skulle til stripshow i Vegas.

Kvinder kører bedre

Kan vores tiltro til egne køreevner virkelig ligge på så lille et sted – eller er det bare fordi, at mange kvinder er vant til at kalde shotgun, så snart der er en mand med i bilen? Uanset årsagen vil jeg påstå, at du går glip af en ufattelig mængde fede oplevelser, hvis du nedgraderer dig selv til co-driver hver gang, din kæreste er med i bilen. For eksempel får du aldrig glædesrusen over at trykke speederen ned, mens Stillehavet ligger stort og blåt ude til din venstre side. Eller suset, når du kører ned på en sekssporet freeway, og vejen fører dig lige derhen, hvor du ønsker. Altså derhen, hvor du ønsker – ikke dér, hvor du beder din chauffør om at køre hen. Det er jo ikke Driving Miss Daisy, det her.

Book så det roadtrip

Hvordan kan seje kvinder med karrierer og holdninger lide af den vrangforestilling, at deres mænd nok er dygtigere til at betjene et køretøj end dem selv? Det er jo faktuelt forkert, bare spørg Vejdirektoratet. Deres nyeste tal viser, at mænd langt oftere er involveret i trafikulykker, selv når der tages højde for, at de kører flere kilometer end kvinder. Ja, dobbelt så mange mænd som kvinder kommer ud for en trafikulykke, selvom de kun færdes en smule mere i trafikken, hvis man ser på antallet af kørte kilometer.

Så kvindelige bilister derude: tro nu lidt mere på jeres egne evner bag rattet, og ring straks til jeres bedste veninde, så I også kan få booket det roadtrip! Jeg lover, at I ikke fortryder det.

Denises detaljer

Maria Denise er tidligere journalist på Woman. På trods af sine 32 år elsker hun alt med sukker i og glimmer på – og hendes poptøsehjerte banker for Robbie Williams. 
Her skriver hun om de ting i livet, der giver hende glædesrus, koldsved - og alt derimellem.