Sortering af undertøj
Er det også lidt for længe siden, du har sorteret ud i dit undertøj?© Getty Images

Hvornår bør du i virkeligheden udskifte dit undertøj?

Har du også en favorit-bh, som du går lidt mere med end andre?

15. november 2021 af Camilla Stubbe

Vi kender det nok alle sammen: Den allerbedste bh, vi har, har næsten ikke mere elastik tilbage i stropperne. Eller måske det super behagelige par trusser, som har et liiiiiille bitte hul (okay, det er måske på størrelse med en femmer efterhånden). Og vi kan jo sagtens se med det blotte øje, at det godt kunne trænge til en udskiftning. Men hvornår bør du egentlig udskifte dit undertøj?

Undertøjsskuffe
Har du også en favorit-bh, som du går lidt mere med end andre?© Getty Images

Hvordan og hvor ofte bruger du dit undertøj?

Faktisk findes der ikke en regel for, hvor ofte du skal skifte dit undertøj. Det kommer meget an på, hvordan og hvor ofte du bruger det. 

Det kan for eksempel være, at du har nogle trusser eller g-strenge, som du altid bruger, når du smutter en tur i fitnesscentret. De vil naturligvis være udsat for mere slitage – både fordi du er aktiv og sveder mere, men også fordi at dit undertøj bliver mere beskidt, og derfor kræver en vask med lidt højere temperaturer. Og hvis du som os træner ret ofte (eller noget), så vil du også vaske dem meget mere end meget af dit andet undertøj. 

Vask af undertøj
Dit undertøj bliver mere slidt af højere temperaturer ved vask. © Getty Images

Se og mærk efter 

Er der huller i dit undertøj, er det et tegn på, at du burde skifte det ud (ja, også selvom det er dine absolutte yndlingstrusser). Du kan også tænke over, om du har en bh, hvor du strammer stropperne lidt ekstra ind, eller hvis du måske sætter den et hak længere ind. Det kan nemlig være et tegn på, at elastikken er slidt. Ofte vil du både kunne se og mærke på dit undertøj, om det er slidt og trænger til en udskiftning. 

Spænder du bh'en mere og mere ind, kan det være, at elastikken i din bh er for slidt.
Spænder du bh'en mere og mere ind, kan det være, at elastikken i din bh er for slidt.© Getty Images

Hvornår skal det så udskiftes?

Da der jo ikke findes en specifik regel, kan det være meget individuelt, hvordan og hvor meget vi bruger vores undertøj. Du kan måske lave en aftale med dig selv om, at hvis du kan se og mærke, at et par trusser, g-strenge, bodystocking eller din bh er mere slidt end de andre, der ligger i undertøjsskuffen: Så er det altså tid til en udskiftning.

Kilder: Sport24.dk, Barberskabet.dk, Rikkehabo.dk

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide