Kvinde maler keramik
Der er mange måder hvorpå, du kan udfolde dig kreativt.© Getty Images

28 idéer til hobbyer og aktiviteter, du kan give dig i kast med i 2022

Er det ikke også på tide, at du lærer at lave hjemmelavet sushi?

4. januar 2022 af Zenia Andine Kehlet

Vil du også gerne gøre 2022 til dit år, så skal du helt sikkert springe ud i en ny hobby eller to. Brug tid på at gøre ting, som gør dig glad. Vi har samlet nogle kreative hobbyer, som måske kan hjælpe dig lidt på vej.

1. Lær at hækle. Vi vil rigtig gerne selv lære at hækle disse 10 geniale ting til badeværelset!

2. Læs flere bøger. Vi kender det. Det er ikke bøgerne, der trækker, når vi kommer hjem efter en lang dag på arbejde – Netflix derimod... Til gengæld burde vi nok bruge mindre tid foran skærmen, og her kan tiden med fordel bruges fornuftigt med en bog i stedet.

3. Begynd at dyrke yoga. Anskaf dig en yogamåtte, og hop ned på gulvet. Du kan finde nogle gode videoer på Youtube, og så er det bare om at følge med. Vi tør næsten garantere, at du har det SÅ godt bagefter.

4. Poledance. Du bliver både smidig og stærk af at pole dance. Og derudover, så er det bare sjovt. Vi har samlet syv gode grunde til at poledance.

5. Lær at lave keramik. Der findes forskellige værksteder, hvor du kan lære at bruge hænderne kreativt. Måske ender du ud med noget fint, du kan have stående derhjemme. 

6. Lær et nyt sprog. Drømmer du også om at kunne bestille en croissant i Frankrig (på fransk selvfølgelig), så er det altså med at komme i gang. Der findes både apps og aftenskole til at lære dig et nyt sprog. 

7. Sorter ud i dit tøj. Hvornår har du sidst tjekket den bagerste del af skabet? Jeps, vi kender det godt. Det er nok ved at være tid. 

8. Øv dig i at tage billeder. Har du øje for detaljer, eller vil du bare gerne blive bedre til at udfolde dig kreativt, så er det med at komme i gang med et kamera. Måske bliver du bidt af det. 

9. Begynd at vinterbade! Og hvorfor stoppe, når det bliver varmere? Gør det til din ting at være i vandet. 

10. Se Greys Hvide Verden. Ja, nu hvor de har fjernet venner fra Netflix, er det da oplagt at se serier på Viaplay, og vi kan i den grad anbefale Greys Hvide Verden. Og det er altså med at catche op, inden sæson 17 kommer ud!

11. Læg puslespil. Hvis du køber dem med 1000 brikker, har du nok at se til, og så er det dejligt afslappende. Men det kræver lidt tålmodighed. 

12. Begynd at løbe. Vi har endda det perfekte løbeprogram, der vil hjælpe dig i gang. 

13. Eksperimentér i køkkenet. Bearnaise fra bunden eller lækre desserter – mulighederne er mange, og du bliver kun bedre, hvis du går i gang med at prøve. 

14. Lær at danse salsa. Eksotisk dans og god musik, og så er det bare sjovt og en god måde at bevæge sig på. What's not to like? 

15. Lav dine egne stearinlys. Har du givet dig ud i den tidligere trend med de snoede lys? Måske det er tid til at prøve. 

16. Skuespil. Der findes teatergrupper lokalt i landet så undersøg endelig, hvor der ligger en i nærheden af dig. At deltage i en teatergruppe betyder både nye bekendte og øvelse af dine skuespillerevner. Derudover kan det give dig bedre selvtillid. Win win.

17. Lav perleplader. Udforsk din kreativitet ved at lave perleplader. Det behøver ikke være de almindelige hjerter og cirkler, vi husker fra barndommen. Udfordr dig selv ved at lave dine egne mønstre med forskellige farver. 

18. Spil Sims 4. Vi har gjort det let for dig og samlet alle de tricks, du skal bruge, når du spiller. 

19. Skriv digte. Føler du dig særligt kreativ med dine ord, så få dem ned på papiret. Tag udgangspunkt i dit eget liv – der er desuden mange råd at hente på internettet. 

20. Nail art. Finder du ro i at lægge neglelak, så kan det være at du skal tage det til næste niveau. Når du giver dine negle kærlighed, så husk lige dine neglebånd, som også kan trænge til omsorg.  

21. Gå i gang med at male. Du behøver ikke at betale dyre domme for malergrej, og hvem ved, måske er du den næste Picasso eller Da Vinci?

22. Hjemmelavet sushi. Det kan kræve lidt tålmodighed at lave hjemmelavet sushi. Du kan med fordel købe et sæt, der gør det nemmere at rulle din sushi, hvis det er første gang.

23. Stå på rulleskøjter. Det er en mega nem og sjov måde at få motion på, og derudover kan du komme vidt omkring. Få set din by med nye øjne, eller udforsk andre byer. 

24. Træning. Det behøver ikke være i et fitnesscenter, før det tæller. Det kan også være hjemme på stuegulvet eller i haven. Der findes også udendørs træningssteder, som du kan få glæde af. 

25. Lav dine egne smykker. Så er du også sikker på, at du kommer ud med noget, som du er glad for og vil gå med. Du kan også lave smykker som værtsgave, hvis du er invitereret til et arrangement. 

26. Gør din altan eller terrasse hyggelig. Der er mange ting du kan gøre for at få en hyggelig altan – alt fra lyskæder til farver og hvilke møbler du kan passe ind. 

27. Begynd at sylte. Agurker og rødløg er bare nogle af de ting, som du kan sylte. Og vi er i hvert fald vilde med syltede rødløg til maden.

28. Dyrk grøntsager. Måske har du ikke alverdens plads til at dyrke forskellige grøntsager på altanen. Men en tomatplante kan også noget. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide