bullet journal
Hvad skal der stå på din taknemmelighedsliste?© Getty Images, Instagram @iamnymphea

15 idéer til, hvad du kan skrive i din bullet journal

Du har måske allerede skaffet dig en bullet journal, men ved du ikke, hvad du skal skrive i den? Vi har 15 forslag til dig

17. februar 2021 af Sarah Østbjerg

En bullet journal er en alt-i-én notesbog. Her kan du samle aftaler, huskelister, gøremål og give tankerne frit løb. Faktisk er der ingen krav – du bestemmer, hvad der skal være i den.

Vi har samlet 15 ideer til, hvad du kan skrive (eller tegne) i din bullet journal

1. Tanker

Hvis du kan genkende, at det nogle gange kan være lidt svært lige at formulere det, du tænker, så det også giver mening for den, du taler med, så vil du elske din bullet journal

Prøv at skrive dine tanker ned uden først at vende dem inde i hovedet for at få dem til at lyde rigtigt – det kan være ret befriende.

2. Opskrifter

Laver din mormor bare verdens bedste frikadeller, og vil du være sikker på ikke at glemme, hvordan hun gør? 

Hvad end det er mængden af salt eller én ingrediens, der gør forskellen på den perfekte frikadellefars, så skriv det ned og forevig opskriften i din bullet journal.

3. Kalender

Brug din bullet journal som en helt traditionel kalender, der giver dig overblik over din dag, uge eller måned.

4. Tegninger

Har du en af de dage, hvor du synes, det er lidt svært at sætte ord på, hvad du føler, så kan du tegne i din bullet journal i stedet for at skrive. 

Slip kreativiteten løs – det kan være, du finder det meditativt at tegne.

5. Serier og film

Det er fredag aften, du har haft en lang uge og glæder dig bare til en hyggeaften hjemme under dynen. Men du har netop afsluttet den serie, du ellers var i gang med, og nu ved du virkelig ikke, hvad du skal se.

Det er her, din bullet journal kommer ind i billedet, for du har selvfølgelig lavet en liste over alle de bedste film og serier, du kender til. Og endda udvidet den med de anbefalinger, som du har fået fra andre. 

Og hvis ikke, så er det måske tid til at begynde listen?

6. Selvkærlige rutiner

Dediker en side til de ting, du gerne vil gøre i kærlighed til dig selv. Hvem vil ikke gerne blive bedre til at rense sin hud hver aften, drikke to liter vand om dagen og sove otte timer hver nat?

Gør noget ud af at lave en fin side i din bullet journal, hvor du minder dig selv om de ting, og hvorfor de er gode for dig.

7. Rejsedestinationer

Er du også en af dem, der savner at rejse i disse tider? Eller elsker du bare at drømme dig til eventyrlige steder ude i verden? Vi er med dig!

Lav en liste over alle de steder, du gerne vil besøge. Du kan for eksempel inddele den efter lande eller verdensdele.

8. Huskeliste

Har din veninde fødselsdag i weekenden, og kunne du godt gå hen og glemme alt om en gave indtil det øjeblik, du står og er på vej ud ad døren?

Har dine planter det med at visne, fordi du glemmer at vande dem? 

Eller er du løbet tør før toiletpapir og skal huske at købe det med hjem fra arbejde?

Lav en huskeliste i din bullet journal.

9. Drømmetavle

Find nogle billeder, som giver dig lyst til at drømme. Det kan være et billede af en sandstrand eller et billede af din familie – så længe det er noget, som giver dig en dejlig følelse, og som bringer gode minder frem. 

10. Restauranter, caféer, barer

Længes du også efter at sidde på din yndlingscafé og nyde en ekstra cremet caffe latte, som du gjorde det før lockdown? Det forstår vi godt!

Lav en liste i din bullet journal med alle de caféer, barer og restauranter, som du glæder dig til at besøge med dine veninder, når de åbner igen. Lav eventuelt plads til, at du senere kan lave en lille bedømmelse af, om det levede op til dine forventninger.

11. Aktiviteter

“Det er sundt at kede sig” var det mest irriterende svar, voksne kunne give os, når vi stod over for dem som børn og bare gerne ville underholdes. Lav en side med aktiviteter, som kan inspirere dig næste gang, du keder dig.

Vi har startet for dig:

Fortsæt selv listen, men husk – det er faktisk sundt at kede sig og lave ingenting engang imellem.

12. Mål

Vil du gerne lære at stå på hovedet? Blive bedre til at lave mad? Eller måske noget helt tredje? 

Sæt billeder ind i din bullet journal, som kan inspirere dig til at nå de mål, du har. Ingen mål er for store eller små.

13. Taknemmelighed

Vi har hørt, at det gør os mere lykkelige at værdsætte de små øjeblikke i vores hverdag. Og lad os være ærlige – en varm solstråle, der skinner ind ad køkkenvinduet, eller en venlig ekspedient i supermarkedet, kan jo faktisk frembringe ret meget glæde.

Brug din bullet journal til at skrive tre ting ned hver dag, som du er glad og taknemmelig for.

14. Citater

Skriv dine yndlingscitater ned. Vi vil i hvert fald dedikere en side (eller flere) til citater fra nogle af vores kvindeforbilleder og yndlingsfilm.

15. Livretter

Denne vil du takke dig selv for, når du torsdag aften tom for ideer står over for at skulle spise rugbrødsmadder til aftensmad for tredje gang i ugen.

Lav en flot collage med alle dine livretter, så du har inspiration til de dage, hvor dit hoved bare ikke er til at opfinde den dybe tallerken.

Vil du læse andre spændende artikler? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.