To personer på cykel i København
Plejer du også at møde turister på din cykeltur? © Getty Images

11 (irriterende) typer, du helt sikkert har mødt på cykelstierne i byen

Har du mødt SMS-cyklisten, Tour de France-cyklisten og kæresteparret, der gerne vil holde i hånd?

15. juni 2022 af Ragnhild Flatebø, Michelle Andersen, Henny Müller Dahl

Hvis du – ligesom rigtig mange andre danskere – plejer at cykle til og fra arbejde, skole, fritidsaktiviteter og alle de andre ting, du laver i hverdagen, så støder du helt sikkert også på en del irriterende typer på din vej. Især hvis du bevæger dig rundt i nogle af landets største byer, hvor der bare er lidt mere trængt på cykelstierne. 

Her har vi samlet 11 ret irriterende typer, du helt sikkert har mødt et par gange – og ja, nogle gange er vi også selv de her typer... Men vi skammer os altid lidt bagefter (undskyld, kære medcyklister!). 

1. SMS-cyklisten

Typen, der kan det hele – både cykle i myldretidstrafikken OG aftale med kæresten, hvem der skal handle ind efter arbejde. Det er måske også vigtigt at finde uf af kl. 07:30. Men vi vil bare sige til dig – du cykler ikke i en lige linje! Det gør du ikke!

2. Den langsomme (der ikke helt har indset det selv) 

Undskyld, men... Hvis folk overhaler dig seks gange på en ganske lille strækning, så måske du til at starte med skulle lade være med at cykle forbi alle, når du venter på rødt – for at alle så skal cykle forbi dig endnu engang længere fremme. Bare et kærligt tip! 

3. Typen, der taler med alle på cykelstien

Eller ja, egentlig bare taler med kollegaen i telefonen. Men du lyder meget vigtig, hvis du bare taler rigtig højt om aktiekursen! 

4. Tour de France-cyklisten 

Typen i lycra og hurtige briller, som har gjort turen til arbejde til et cykelløb gennem byen. Et løb, hvor du for Guds skyld ikke må stå af cyklen på noget som helst tidspunkt. Meget vigtigt!

5. Turisten 

Staklen, som ikke helt ved, hvor turen går hen – og som nemt kan spottes på en lejet cykel i en skrigende, orange nuance. 

6. Cyklisten, som er heeelt alene i byen 

Eller i hvert fald tror det selv! Dette er typen, der for alt i verden ikke ønsker at stå af cyklen og derfor cykler så laaangsomt som muligt uden at tænke på de 12 andre, der helst også skal nå at komme over vejen, inden det bliver rørt, og bilisterne begynder at nærme sig. 

7. Den heldige el-cyklist 

... Som altid farer ubesværet forbi alle andre. 

8. Det meget forelskede kærestepar 

I er søde, men I er også voldsomt irriterende, når I holder hånd, mens I cykler i myldretiden. Eller (næsten) endnu værre: Cykler på samme cykel! 

9. Den mega-travle 

Typen, der ikke har tid til at vente på, at det bliver grønt. Er der andre cyklister, der blokerer vejen, så fortsætter den travle cyklist (ofte meget aggressivt) op på fortovet og over på den anden side. Hvad er det egentlig, du skal nå? 

10. Ladcyklisten

Typen med en meget fancy cykel, som dog fylder irriterende meget på stien. Møder du en ladcykel på din vej, kan det lidt sammenlignes med at skulle overhale en landmand, der er ved at sprede gylle, når du kører på landevejene.

11. Den fraværende

Personen, der glemmer at kigge sig over skulderen og selvfølgelig heller ikke lige hører, hvis en medtrafikant prøver at orientere om et eller andet (ofte på grund af høj musik i ørene).