Mænd fortæller, om de kvinderne de vil huske resten af livet
© iStock

“Jeg aner ikke, hvor jeg ville have været i dag, hvis det ikke var for hende”

7 mænd fortæller om de kvinder, de vil huske resten af livet

23. september 2020 af Redaktionen

Hvad vil han huske dig for resten af livet? En række mænd fortæller om de kvinder, der tog deres mødom, lærte dem at elske, eller som reddede dem. 

Kort sagt: de kvinder, de aldrig glemmer. 

Hun gav mig tilliden tilbage

“Som 31-årig havde jeg besluttet mig for, at jeg aldrig ville have en kæreste igen. Jeg havde fundet min kæreste gennem mange år i seng med min bedste ven, så jeg havde mistet tiltroen til kvinder. På et tidspunkt begyndte jeg at se en sød kvinde, men jeg understregede, at jeg ikke var parat til at være kærester, og forklarede hvorfor. Det accepterede hun på den betingelse, at vi ikke var sammen med andre. Det første år vi var sammen, kunne jeg ikke overskue, at vi sås for ofte, og at vi mødte hinandens venner og den slags. Jeg blev dog langsomt meget forelsket i hende, selvom jeg var sindssygt bange for at blive såret. Men fordi hun var så tålmodig og ikke pressede mig, turde jeg lige så stille mere og mere. I dag har vi været sammen i tre år, vi ses hver dag, snakker om at flytte sammen og kender hinandens familie og venner. Jeg er stolt af at kalde hende min kæreste, og jeg stoler 100 procent på hende.”

– Lasse 

Hun blev i en svær tid

“Sidste år havde jeg mit livs nedtur, da jeg mistede mit job og endte med at få en depression. Jeg var sikker på, det var et spørgsmål om tid, før min kæreste ville skride, men hun blev, og vi kom tættere på hinanden end nogensinde. Hun sørgede for, at vi lavede enkle ting sammen, som jeg kunne overskue: at se tv-serier, spise god mad eller gå en tur. Det blev små lyspunkter. Hun forsikrede mig om, at hun ville have mig uanset hvad, og da jeg var klar, hjalp hun mig med at søge job. Hun er det menneske, jeg elsker højest.” 

– Troels

Hun gav mig et barn

“Som 18-årig var jeg i byen og tog en sød kvinde med hjem. Vi havde sex, og så tænkte jeg ikke mere over det. Tre måneder efter ringede telefonen. Det var Sofie, jeg havde mødt den aften. Hun var gravid og kunne ikke få sig selv til at få en abort, så jeg skulle være far. Jeg måtte selv bestemme, om jeg ville have noget med barnet at gøre. Jeg var fuldstændigt overrumplet, men besluttede, at jeg ville lære mit barn at kende. Seks måneder efter fik jeg en lille pige. Det har været hårdt, forvirrende og skræmmende at blive far, men min datter er det bedste, jeg har.”

– Daniel 

Den første gang

“Jeg var 15 år og kæreste med en anden jomfru. Vi legede en leg, hvor vi skrev spørgsmål til den anden. På hendes papir til mig stod der: ‘Vil du være min første gang?’. Jeg svarede selvfølgelig ja! Vi tog tøjet af, og jeg lagde mig oven på hende. Men jeg havde svært ved at finde ud af, hvor pikken skulle hen, og var tæt på at gå i panik. Så tog hun fat om den og hjalp mig. Det føltes vådere og varmere, end jeg havde troet. Jeg kom hurtigt – det var sikkert sjovere for mig end for hende. Bagefter lå vi i ske, og jeg følte mig som verdens heldigste.” 

– Kasper 

Ungdomsforelskelsen

“I 2.g fik jeg øje på en mørkhåret skønhed i en hvid kjole. Hun havde ikke bh på, og jeg forelskede mig på stedet. Det kunne jeg dengang. Jeg turde ikke invitere hende ud, så det næste år forsøgte jeg at gøre indtryk på hende ved at være med i revyen, blive elevrådsformand og arrangere studieture. Hun anede selvfølgelig ikke, det var til ære for hende. I slutningen af skoleåret var vi til fest. Hun sad og snakkede med nogle andre, og jeg satte mig ved siden af hende og lod, som om jeg deltog i samtalen. På et tidspunkt tog jeg hendes hånd og begyndte at ae den. Sådan sad vi, til hun blev hentet af sin far, og jeg kyssede hende i døren. Vi blev kærester og var sammen resten af gymnasietiden. Hun var den første, jeg rejste med, og den første, jeg sagde: ‘Jeg elsker dig’ til. Vi endte med at vokse fra hinanden, men det var en dejlig tid.” 

– Anders 

Hun gav mig modstand 

“Jeg havde aldrig haft en kæreste ret længe ad gangen, for jeg kedede mig hurtigt i et forhold – lige indtil jeg mødte Victoria for to år siden. Mine tidligere kærester var meget forelskede i mig og sagde mig aldrig imod. På en af mine første dates med Victoria kom jeg med en lang, skarp analyse af den politiske situation – syntes jeg selv. Men hun afbrød og forklarede kort og kontant, hvorfor hun syntes, det var noget pis. Jeg blev mundlam, og sådan var det de næste tre måneder. Victoria sagde mig imod, tog pis på mig og glemte ofte at svare på mine beskeder. Jeg blev stormende forelsket! Jeg tror ikke, jeg nogensinde bliver træt af hende – jeg har åbenbart brug for en kvinde, der kan kalde mig en idiot, og som smækker med dørene.” 

– Andreas 

Redningskvinden

“Jeg var ude i noget lort: røg for meget hash, tog stoffer og var arbejdsløs. Da min barndomsveninde, Camilla, flyttede til København og så, hvordan jeg havde det, tog hun affære. Hun sørgede for, jeg kom i behandling, og da jeg begyndte at være fri af hashen, kom hun en aften om ugen og lavede mad, og så skulle jeg sende mindst én jobansøgning. Jeg fik job på en café, og jeg aner ikke, hvor jeg ville have været i dag, hvis det ikke var for hende.”

– Mads  

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og er skrevet af Cordelia Weber.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.