“Jeg har smidt batterierne ud af min f*cking badevægt – og er meget gladere”

badevægt forbudt
© iStock / Privatfoto

Da jeg voksede op, var en badevægt sådan noget, man skulle eje i et respektabelt hjem. Men vi havde på den anden side også et solarium, så deeeet...

Jeg ejer også en vægt nu, men jeg har fundet ud af, at det faktisk ikke gør noget godt for mig at bruge den. I hvert fald ikke på regelmæssig basis. Det eneste, der kommer ud af det, er følgende:

Sara ser sig i spejlet. Sara kan lide, hvad hun ser. Sara vejer sig og tænker: ‘Det kan da ikke passe’. Sara flytter vægten til en anden lokation, for det må være noget med gulvets overflade, der giver et forkert resultat. Sara træder op på vægten (og holder for en sikkerheds skyld vejret). Samme resultat.

Sara beslutter sig herefter for at leve rigtigt sundt i en uge, og da hun syv dage senere træder op på vægten igen, har hun det rigtigt godt med sig selv. Indtil vægten siger, at hun har taget 700 gram på. WHAT THE FUUUUUUUCK!?!?!

Kender du scenariet? Så burde du måske overveje at gøre som jeg og lade batterierne i din badevægt dø en lang og smertefuld død, hvorefter du lader være med at sætte nye i, indtil du en dag rent faktisk får brug for en badevægt.

Spørg din krop – ikke vægten

For hvis vi lige tænker nærmere over det, hvad er det så, vi rent faktisk skal bruge en vægt til? At fortælle os, hvor tynde (eller tykke) vi er? Det har de fleste af os altså vores jeans til.

Heller ikke vores sundhed er den rigtigt skarp til at udtale sig om. For eksempel er jeg, siden jeg begyndte at træne regelmæssigt, kun gået op i vægt, så hvis jeg skulle tro min badevægt, skulle jeg lade være med at træne. Tak for tippet, vægt, men jeg tror, jeg springer over.

Misforstå mig ikke: Der findes mange mennesker, der har brug for at veje sig: Gravide, for eksempel. Eller boksere, der skal holde sig inden for en vægtklasse. Eller folk, der af den ene eller anden sundhedsmæssige grund er i gang med at tabe sig eller tage på.

Ved du, hvem der ikke er på listen? Sunde, raske kvinder med tendens til perfektionisme!! (En kategori, som jeg selv tilhører, hvorfor jeg synes, det er okay med to udråbstegn).

Fra nu af lytter jeg til min krop, hvis jeg vil vide, hvor sund jeg er. Jeg hopper i et par skinny jeans, hvis jeg vil vide, hvordan det går med størrelsen på min bagdel. Og jeg kigger mig selv i spejlet og giver mig selv lov til at være glad for det, jeg ser – uanset hvor meget ‘det’ så vejer.

Så kan min badevægt hygge sig sammen med solariet til en temafest om 80'erne... hvor de hører til!

Sara siger

Sara er 32 år og tidligere chefredaktør på Woman. Hun er i et livslangt forhold med Cola Zero, men er ellers single. Her deler hun sine tanker om alt fra tøjstørrelser til tv-serier og Tinder – og du kan også læse hendes seneste ledere fra magasinet.

Læs mere fra samme kategori