"Jeg var målløs, da chefen foreslog mig at overtage et ejerløst projekt"

Tanja Nadia Petersen har læst til serviceøkonom på Cphbusiness og fortæller her om at gribe mulighederne, når de er der.

7. april 2017 af kommerciel redaktion for Cphbusiness

Hvad der startede som en opgave på studiet, blev til et spændende og udfordrende job på luksushotellet Nimb i Tivoli. Tanja Nadia Petersen gjorde hendes 2-årige studie som serviceøkonom på Cphbusiness til sit helt eget, ved at følge sine ambitioner og være frygtløs i en ellers mandsdomineret forretningsverden. 

Den modige praktikant

Ved hvert skridt på vejen har det været modet til at rejse sig op og sige sin mening, der har ført til nye muligheder for Tanja Nadia Petersen, der under sit studie på erhvervsakademiet Cphbusiness fik en praktikplads i Tivoli.

"Jeg var jo ikke bare dumpet ned på Nimb. Jeg havde selv stukket min snude frem og været proaktiv. Det kan godt betale sig. Hvis man har nogle idéer, så skal man ikke bare sidde på sine hænder," siger Tanja Nadia Petersen om, hvordan hun fik banet vej til en spændende jobmulighed.

Praktikken i Tivoli kom i stand, efter at hun havde kontaktet medlemmer af Tivolis erhvervsklub i forbindelse med en opgave på studiet. Da hun stadig var ny som praktikant, var Tanja til et kvartalsmøde i Tivoli, hvor hun rejste sig op foran alle sælgerne for at sige sin mening.

"Man skal aldrig være bange for at åbne munden. Jeg har aldrig oplevet noget negativt, og det er samtidig en måde at blive husket på," fortæller Tanja Nadia Petersen.


© Cphbusiness

Tanja Nadia Petersens studie på Cphbusiness første til nogle spændende karrieremuligheder. Kom til åbent hus den 2. - 4.- maj og hør mere om uddannelserne.

Man skal gribe mulighederne

Tanja kontaktede direktøren på Nimb med ideer og da et ejerløst projekt skulle overtages, blev hun til sin store overraskelse spurgt, om hun ville stå i spidsen for det. Hun skulle altså være alene om ansvaret for Nimbs merchandise.

"Jeg var meget målløs, da chefen foreslog mig at overtage et ejerløst projekt. Min første indskydelse var at takke nej og sige, at jeg ikke havde kompetencerne til det, men man skal jo også stole på sig selv," siger Tanja Nadia Petersen.

Hun fulgte ikke sin første indskydelse, men takkede heldighvis ja til opgaven, som endte med at række langt ud over praktikken og føre til et år som timeansat.

"Det gælder om at gribe læringsmulighederne, når de dukker op, og så hapsede jeg den lige der," fortæller Tanja, der kan se tilbage på en hård og lærerig tid på Nimb i Tivoli.

Mandsdomineret forretningsverden

Som serviceøkonomstuderende var Tanja Nadia Petersen vant til at have fokus på de blødere værdier i service og oplevelse, men opgaver som blandt andet forhandling af priser med leverandører var også en del af jobbet, og det måtte hun lære.

"Det var virkelig hårdt, og jeg har måtte arbejde meget med mig selv på det personlige og professionelle plan for at leve op til rollen. Men det er jo dér, man vokser," siger hun.

Der var også noget andet, som Tanja måtte vænne sig til. For den forretningsmæssige del af jobbet kan være en meget mandsdomineret og maskulin verden.

"Som kvinde har jeg lært meget af at være i den her businessverden, for den er meget maskulin," tilføjer Tanja og peger på sin baggrund som serviceøkonom, hvor fokus er på service og oplevelse.

"Der er den del af forretningen, der hedder forhandling og produkter. Hele den hardcore budgetmæssige del, som man også bliver nødt til at rumme, før man er en god fagperson. Jeg fik øjnene op for helheden i det," siger hun og peger på, hvordan det forbedrede hendes kompetencer.

© Cphbusiness

Tanja Nadia Petersen er efter sit serviceøkonomstudie fortsat på overbygningen professionsbachelor i international hospitality management på Cphbusiness.

Speak up og vær proaktiv

Går du rundt med en serviceøkonom i maven, eller gerne vil arbejde dig op på dit arbejde eller din praktikplads, så giver Tanja Nadia Petersen til slut et par råd med på vejen:

1. Speak up! 

Der er intet at miste og alt at vinde. Hvis du har en god idé, så kan det være, at der er andre, der også synes, den er god. Du må ikke være bange for at virke dum. Hvis du har noget på hjerte, der fylder, så skal du ikke være bange for at få det ud.

2. Vær proaktiv! 

Du skal ikke sidde og vente på, at alle mulige gyldne muligheder for en karriere falder ned i skødet på dig. Ting sker ikke af sig selv. Du skal bevæge dig, hvis du vil et sted hen.

Kom til åbent hus

Går du rundt med en serviceøkonom i maven eller en drøm om at arbejde i et spændende og udfordrende forretningsmiljø som Tanja Nadia Petersen, så holder Cphbusiness åbent hus den 2., 3. og 4. maj 2017, hvor du kan høre meget mere om dine muligheder og alle uddannelserne, du kan søge ind på.

Læs mere om arrangementet her og find allerede ud af nu, om der nogle uddannelser for dig på www.cphbusiness.dk