Gravid kvinde
© iStock

Jessica fik en spontan abort: “Det er det mest traumatiske, jeg nogensinde har oplevet”

En kvinde har delt sine inderste tanker, efter hun mistede sit andet barn under graviditeten

25. juli 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Jessica Zuckers første graviditet var gået godt. Alting kørte på skinner, og både barn og mor havde det godt hele vejen igennem. Hun tænkte, at det samme ville ske med barn nummer to. Desværre gik det ikke sådan. 

“Da jeg var omkring 16 uger henne, begyndte jeg at bløde,” fortæller Jessica Zucker til Self Magazine

Jessica fik veer, og derefter fik hun en ufrivillig, spontan abort. Hendes mand kørte hende på hospitalet, hvor lægerne fjernede resterne af graviditeten. 

“To timer senere tog jeg hjem igen og var ikke længere gravid,” fortæller Jessica og tilføjer, at det var det mest traumatiske, hun nogensinde har oplevet. 

IHadAMiscarriage

Jessica Zucker, som bor i Los Angeles, er psykolog, og hun har i mange år arbejdet med kvinder, som kæmper med barnløshed eller svære følelser efter en spontan abort. Hun troede, at hun vidste, hvordan hun kunne hjælpe kvinderne bedst, men det var først, efter hun i 2012 selv mistede sit barn, at hun for alvor kunne sætte sig ind i, hvad kvinderne gik igennem.

I dag kæmper Jessica Zucker for, at kvinder, som får en spontan abort, ikke skal føle sig alene. Jessica har oprettet Instagram-kontoen IHadAMiscarriage, hvor hun deler sine egne tanker, men også deler andre kvinders rørende historier. 

Idéen er, at kvinder verden over kan finde støtte i hinandens historier, og at det forhåbentlig bliver lettere at tale om alle de svære følelser, som følger med en spontan abort.

Finde trøst i sorgen 

Et stykke tid efter sin abort blev Jessica gravid igen, og hun har i dag to sunde og raske børn sammen med sin mand. Sorgen over barnet, som hun mistede, sidder dog stadig dybt i hende, og det har været vigtigt for Jessica at være åben om alle de svære følelser. 

Hun håber, at inititativet med Instagram-kontoen og hashtagget #IHadAMiscarriage kan hjælpe andre kvinder i samme situation som hende selv og være en trøst i sorgen. 

Herunder har vi samlet et lille udpluk af billederne og historierne, som i den grad giver stof til eftertanke. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.