Julen med din besværlige svigerfamilie
© HBO

Jul med svigerfamilien kan sagtens være et hit – især hvis du følger disse tips

Kodeordet er noget så sexet som ‘forventningsafstemning’

20. december 2016 af Redaktionen

Om det er en julefrokost eller selveste juleaften, så kan det nogle gange trække tænder ud at skulle holde jul med svigerfamilien

De er da søde nok og sådan (og guderne skal vide, at du har gjort dit for at blive et hit hos svigermekanikken), men de ER altså ikke din egen familie, og det kan godt mærkes i en tid, der er så fuld af traditioner som julen. 

Her har vi samlet fire små tips til at få nogle hyggelige juledage uden at træde hverken dig selv eller svigerfamilien over tæerne. 

Forventningsafstem

Tal om julen på forhånd med din kæreste. Skriv hver især ned, hvad der er vigtigt for jer i julen, og læs papiret op. Så er det meget nemmere at tage hensyn. 

Gaver eller ej 

Er du på gave med din kærestes moster? Igen handler det om forventningsafstemning. Tal om det – eller få din kæreste til at tage snakken for dig. Og så er det altid virkelig god stil at have en værtindegave med! 

Dine, mine og vores 

I din verden er flæskesteg det eneste rigtige. Men svigermor insisterer på and. Åh, gru! Som i så mange situationer er kompromiset din ven: Du og kæresten tager steg med, og så står svigermutti for fuglen. De fleste traditioner kan kombineres. 

Timeout

Tag nogle pauser, hvor det bare er dig og din kæreste, der laver noget sammen. En gåtur eller lur giver overskud og ny energi.

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.