Juleoplevelser i Danmark
Der er masser af skønne oplevelser i hele Danmark.© Faengslet.dk, Odenseteater.dk

11 magiske juleoplevelser, du skal opleve i hele Danmark

Har du nogensinde været til julemarked i et fængsel? Ellers kan du komme det nu!

12. november 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Julen banker på døren! Det er blevet tid til at se holde julekalender-marathon, spise julesmåkager til morgenmad (eller...) og skrive ønskeseddel til julemanden. 

Hvis du dog endnu ikke helt har ramt julehumøret, har vi her fundet 11 skønne juleoplevelser rundt omkring i hele landet, vi godt vil love dig for bringer dig i den helt rigtige stemning. 

1. Havnerundtfart i Aarhus havn med Juldamperen

Hvis du nogensinde har været i Aarhus, så ved du, at der er riiimelig meget vand rundt om den by. Du kan nu få et kig på Aarhus fra havsiden, og samtidig mæske dig i æbleskiver, gløgg og julemusik. Hyggeligt, ikke? Det sker på JULdamperen, som er ejet af AarhusSailEvents. 

En billet koster 150 kroner, og du kan købe den her

Juleoplevelse i Aarhus
Så hyggeligt, jo!© Aarhussailevent.dk

2. Julemarked på Rosenholmslot i Hornslet

Skal der lige skrues lidt på knappen, for at du er i ordenligt julestemning? Så vil vi godt love dig for, at julemarkedet på Rosenholmslot kan fyre den knap HELT i bund og give dig maks julestemning!

Billetterne til markedet koster mellem 30 og 80 kroner, og du kan købe din billet her

Julemarked på slot.
Julemarked på Rosenholmslot er en sikker vinder.© Rosenholmslot.dk

3. Pyrus-udstilling på Museum Østjylland i Grenaa

"Jeg vil ha' gang i den, sang i den, mere ramasjang og tju'bang i den”, og det lover vi dig for, du får, hvis du tager et smut til Grenaa, og ser deres Pyrus-udstilling. Og ja, du hørte rigtigt: EN PYRUS-UDSTILLING! Det jo næsten for godt til at være sandt. 

På museet finder du kostumer og rekvisitter fra Pyrus-universet samt sjove historier og aktiviteter fra Rigsarkivet med alle vores yndlingsjulevenner: Pyrus, Gyldengrød, Kandis og alle de andre.  

Det bedste af det hele? Der er gratis adgang!

Pyrus udstilling
Pyrus-udstilling i Grenaa – ja tak!© Museum Østjylland

4. Broens Skøjtebane i København

Hvad skriger mere jul end en tur på skøjterne og en kop varm kakao bagefter? Intet! Derfor er Københavnerne super heldige med deres nye, seje skøjtebane, der ligger på Christianshavn, lige ved Broens Gadekøkken. 

Hvis du har dine egne skøjter, kan du stå alt det, du vil, helt og aldeles gratis. Hvis ikke, kan du leje skøjter for 50 kroner i timen. 

Broens skøjtebane
Skøjtebanen ligger tæt på Nyhavn, lige ved alle de lækre madboder.© Broensskoejtebane.dk

5. Julemarked i Ærøskøbing 

Har du nogensinde været på Ærø? Hvis ikke, kan vi virkelig anbefale det. Både sommer, forår, efterår og (måske særligt) vinter, er Ærø virkelig en smuk lille perle i det sydfynske ø-hav. 

Hvis du er så heldig at vende forbi øen i juletiden, skal du helt klart opleve julemarkedet i Ærøskøbing. Der bliver pyntet så fint op, og der kan smovses æbleskiver, gløgg og pebernødder, mens du handler de sidste julegaver.

Markedet er åbent den 20. november, 27, november og 4. december. 

Julemarked på Ærø
Se lige hvor hyggeligt, markedet ser ud. Wow!© Visitaeroe.dk

6. Englesang og messingklang i Musikkens Hus i Aalborg

Hvem elsker ikke julemusik? Det gør vi alle, ikke? Og hvad er bedre end julemusik spillet af det talentfulde Aalborg Symfoniorkester, Klarup pigekor, Nordjysk pigekor og sopranen Susanna? Intet, vi kan komme i tanke om!

Musikkens Hus er helt klart en oplevelse i sig selv. Det smukke, arkitektoniske hus er mega vildt, og vi kan kun forestille os, at det er endnu vildere i juleklæder. 

Koncerten er den 22. december, og billetterne koster fra 235 kroner. Du kan købe billetter her

Julemusik
Hvem elsker ikke julemusik? © Musikkenshus.dk

7. Jul på Fængslet i Horsens

Fængslet i Horsens er et helt særligt sted. Her kan du se, hvordan et ægte Fængsel ser ud indefra, og selvom du måske ikke liiige skulle tro det, er det faktisk hér, de holder et af de absolut hyggeligste julemarkeder i Jylland. 

Der er hele 200 forskellige boder med julegaveidéer, juletog, æbleskiver, julepynt, keramik, kunsthåndværk, brændte mandler, flæskestegssandwich, pyntegran og snapseworkshop. Whats not to like

Markedet er åbent fra den 12.-14. november og 19.-21. november. Det koster 50 kroner for voksne og er gratis for børn. 

Jul på Fængslet.
Jul på Fængslet. © Faengslet.dk

8. Jul på slottet på Odense Teater

Okay, hvor mange af jer drømte ikke om, at være Prinsesse Mia Maja, når I blev store, da vi var børn og så Jul på slottet? Det gjorde vi i hvert fald! Og nu kan vi endelig få et vidunderligt gensyn med den fine prinsesse, de drilske nisser og den skøre konge, når Odense Teater sammen med DR opsætter julekalenderen fra vores barndom. 

“Det’ sørme, det’ sandt, december” som slotsnisserne Magnum, Trisse og deres søn, Fimpe synger, og vi lover dig for, at dit julehumør rammer maks efter en tur på Odense Teater. 

Biletterne koster fra 100 kroner, og du kan købe billet her

Odense Teater Jul på slottet
Hvem ville ikke gerne være Prinsesse Mia Maja som barn?© Odenseteater.dk

9. Julebagedag på Sillerup Mølle 

På Sillerup Mølle i Haderslev er der garanti for fuld knald på julehumøret. Den 5. december kan du nemlig helt og aldeles gratis komme til julebagedag på møllen, hvor der skal kréeres alle mulige lækre julesager. Derudover kan du købe gløgg, kager, æbleskiver og andre labre ting og sager. 

Og vigtigst af alt: Julemanden kommer! 

Jul på Sillerup mølle
Hvor hyggeligt er det ikke lige?© Siullerupmoelle.dk

10. Julestue i Anchers Havecenter i Greve

Hvis du virkelig trænger til at komme i julestemning, så er det Anchers julestue i Greve, du skal til. De går virkelig all in på julepynt, og du finder alt lige fra smukke, store nøddeknækkere til magiske julekugler. Derudover er der vilde adventsdekorationer og juledekorationer til os, der ikke er en sand kunstner med en klump ler og et lys. 

Der er julestue hver lørdag og søndag i november. 

Havecenter
Anchers havecenter er så smukt pyntet op. © Anchershavecenter.dk

11. Jul på Gavnø Slot ved Næstved

For 15. år i træk pynter baronessen op til jul på det magiske Gavnø slot. Her kan I opleve alt, hvad (jule)hjertet begærer: Julepynt, brugskunst, dekorationer, nisser, delikatesser, likører, vin, juleknas, kager, mad og meget mere. Wow!

For børnene er der nisseskattejagt, halmlegeplads og selveste julemanden uddeler godter (hey, var han ikke også på møllen? Wow, han kan altså bare være på flere steder samtidigt, den mand!)

Det koster 100 kroner for voksne og 35 kroner for børn. Det kan opleves i weekenderne i uge 44 og 45. 

Jul på Gavnø slot.
Jul på Gavnø slot. © Gavnoe.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide