Kære misundelse, hvad skal du egentlig her?

Vores fælles veninde har for nylig fået en kæreste, og hun fortæller FLITTIGT, hver gang vi ses med hende, om hvor fantastisk skønt de har det sammen. Hun er SELVFØLGELIG i den syvende himmel, og der findes ikke ét socialt medie, som hun ikke har spammet fuldstændig til med billeder af ham og dem, ham og dem, ham og dem, ham og dem og ham.  ”Sammen med ham her #sødestekæresteiverden”, “Nyder en fridag med ham den skønne #sødestekæresteiverden”, eller bare “Ham her #sødestekæresteiverden” … I kender typen?!

Lad os sige det kort - vi er… RØV MISUNDELIGE!

DAVID hedder prinsen så. Han er smuk (klart en 10’er, hvor hun selv er en 9’er), sympatisk fyr, godt job og en generelt gennemført, tjekket type, der OVEN I KØBET er fuldstændig skudt i vores veninde (hvilket jo er et KÆMPE plus, da det altid er så akavet, når en veninde har fået en kæreste, der tydeligvis ikke er LIGESÅ vild hende, som hun er med ham!!!!) ANYWAYS - DD (drømmedavid) og vores veninde laver ALT sammen. De løber, shopper, går ud og spiser (på hans regning), går lange ture i skoven, weekend i hans forældres sommerhus i Sverige - Nej, det ER sandt - selvom det lyder meget som det drømmeparforhold, man har brygget på inden i hovedet siden man var en lille, snottet 8 årig pige! #prinsenpådenhvidehesterankommet

Flået tomater og en tur til ROM

Som om den første del af eventyret ”DAVID - der ikke er din, men din venindes kæreste” ikke er nok, fortæller hun os forleden, da vi sidder på café og spytter i en alt for dyr kaffe latte, at David lige har inviteret hende med på spontan kæreste-tur til Rom. Han var kommet hjem en eftermiddag fra arbejde, og mens han havde stået og tømt indkøbsposerne i køleskabet, og remset op hvad han havde købt til aftensmad, havde han lige flettet følgende kommentar ind: “Skat, jeg kunne ikke finde økologiske flåede tomater, så jeg købte friske tomater i stedet, og så laver vi vores egen sovs fra bunden - nårh ja, og så har jeg også købt en tur til Rom”……… #hvorspontanharmanlovtilatvære?

Dét der, vil jeg også ha’

Vi er så grønne af misundelse, da hun når til detaljerne om hotellet, hvor de skal bo i Rom, at vi ærlig talt ikke kan gøre andet, end at drikke lange tåre af vores skoldhede kaffe for at skjule vores anspændte ansigtsmimik, der tydeligt skriger “SNYYYYYD! Dét der, vil jeg også ha’!” Vi prøver det bedste vi har lært, og vi graver det dybeste vi kan, for at finde de sundeste værdier frem - i ved de der “husk-at-være-glad-på-andres-vegne”-værdier, men det er så PISSE svært, at glædes over den lykke hun er fyldt op af! Sorry - men det er det bare. Som vi sidder der på caféen ved siden af hinanden over for hende, ligner vi to hånddukker fra “The Moppet Show”, der begge har fået stukket en hånd op i røven. Anspændte med store øjne og en tam, monoton stemmeføring, fyrer vi kommentarer af som ”Wow, vildt, nå for søren, hold da op, det må jeg nok sige, ej hvor dejligt, det var godt nok stort, hvor omsorgsfuldt, ja det er typisk dig - kan han også det?”. Listen vil INGEN ENDE tage og den dårlige samvittighed over at sætte autopiloten på, når ens veninde fortæller om sit dejlige liv, rammer baghovedet som en kæmpe hammer! #Viersånederen

Hvorfor kan vi ikke unde hende en skid?

Vores veninde er skøn. Hun er kærlig, varm, sød, klog, god mod dyr og børn og alt det dér. Hun fortjener virkelig at have det godt - ligesom at ALLE fortjener at have det godt og finde kærligheden. Men hvorfor er det så SÅ SKIDE SVÆRT at unde hende alt den glæde, som hun oplever for tiden? Vi vil virkelig gerne have, at hun har det godt - men ikke alt for godt eller hvad? Hvorfor gir’ det ro i maven ved tanken om, at det heeeele jo ikke kan være perfekt for hende, og at det må halte et sted? Der er akavet stille, da vores veninde har forladt caféen og hoppet ud i bilen til DD (drømmedavid, I ved!), som hun skulle i biffen med.. suk. #detofedehånddukkerbliversiddendepåderesanspændterøve

Kære misundelse, hvad skal du egentlig her?

Helt ærligt - hvad har følelsen af misundelse NOGENSINDE gjort noget godt for? ”Så efter en stor, go’ omgang misundelse, fik jeg det meget bedre” - det er der jo ALDRIG nogen, der har sagt!? Misundelse er en tilstand af stilstand. Det er som en boble, der indkapsler dig og lægger sig som en virus på din selvtillid, så længe du er inde i boblen. Hovedet bliver fyldt op med tanker som “Hvad nu hvis vi aldrig finder dén kærlighed dér? Hvad nu hvis vi ikke har dét, der skal til? Hvad nu hvis hun lyver og får det til at lyde bedre end det er? Hvad nu hvis drømmemanden ikke kigger forbi os? Hvad nu hvis Amor ikke har vores adresse? … Gid at DD fandt en anden pige, så vi slap for at høre om deres perfekte liv sammen” - ej, den sidste tanke var overdrevet!

Men det ER en svær følelse, og der er jo heller ingen tvivl om, at det blir endnu sværere af, at vi ALDRIG ville kunne sige til vores veninde, at vi er røv misundelige på hende. Først og fremmest; hvad skulle hun nogensinde kunne gøre ved det? For det andet; hvad vil det gavne nogen af os, at hun ved vi er mega misundelige? Og for det tredje; hvis vi fandt “the one and only”, som vores veninde har gjort, ville vi da også pløre det ud i hovedet på alt og alle, og bade os i den kodylt store lykke vi oplevede uden at give en fuck!! Og ærlig talt - hendes lykke begrænser jo ikke vores, ligesom at vores lykke ikke begrænser hendes.

DERFOR er det egentlig nok helt grundlæggende vores pligt som veninde, når man oplever MISUNDELSENS klamme ånde i nakken, at bide i det sure æble og bare holde sin kæft og være glad på hendes vegne. #dererlykkenoktilosalle

FLÆS
Tilståmaten

En blog med tilståelser og sjove historier fra to kvinder i sluttyverne. Vi er Sofie og Mette. Tilsammen hedder vi FLÆS. Vi er skuespillere og lever af at finde på. For det meste finder vi på sjove ting, som vi kaster op på en scene, på et filmlærred, på en overheadprojektor, på en planche, på vores venner og på andre fans… dvs. vores mødre.

Ud af dagens 8 arbejdstimer tilbringer vi cirka 7,5 af dem sammen. Som regel på vores kontor… som skifter mellem at være en café, et beboerhus, en park eller et offentligt toilet. Vi er hinandens kollega, veninde, ægtefælle, psykolog, kostvejleder, personlige træner, wingman, tykke veninde og cockblocker.