Kvinder kaffe
Er du også hende til højre? Så skal du læse med her.© Getty Images

Kan du ikke fordrage kaffe? Lær at elske det sorte guld med 5 simple tips

Kender du en, som skal til at lære det i en fart?

28. oktober 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Lurer der en stor opgave rundt om hjørnet, holder din mini-me dig vågen hele natten, eller er du bare træt af konstant at sige: “Jeg springer lige over”, når folk byder dig på en kop kaffe? 

Så er du landet det rigtige sted, for i denne artikel lærer vi dig at eeelske det sorte guld med fem simple tips. 

Du skal selvfølgelig kun kaste dig ud i lær-at-drikke-kaffe-projektet, hvis du har et ønske om at lære at drikke kaffe, men vi lover dig for, at når du først har lært at elske drikken, kan du slet ikke forestille dig en tidlig, kold morgen uden!

1. Giv det tid

Har du smagt kaffe en enkelt gang for derefter at dømme det ude? Det går ikke, du! 

Hvis du vil lære at drikke kaffe, skal du give det et ægte skud! Det tager hele 21 dage at ændre en vane, og det er ligegyldigt, om du vil stoppe med at bide negle, lære at løbe, rede din seng hver morgen eller (selvfølgelig) lære at drikke kaffe! 

Derfor kan en idé til din jomfrutur ud i kaffens verden være, at du giver dig selv en lille challenge: 21 kopper kaffe på 21 dage! På den måde vænner du dig til smagen, og når måske også at blive glad for det lille, lækre koffein-kick

Kvinde drikker kaffe
Jo jo, første dag på din 21-dags challenge bliver nok ikke så fed, men det virker!© Getty Images

2. Start med mælk og sukker

En blød start ind i kaffens mageløse verden kan du få i mødet med kaffens to bedste venner: Mælk og sukker. Jo jo, måske ender dine tænder med at brokke sig lidt, hvis du pøser to spiseskefulde sukker i alle fem kopper, du muligvis ender med at drikke i løbet af en dag, men sukker og mælk kan virkelig gøre en forskel, hvis du vil lære at elske drikken. 

Kaffen smager forskelligt alt efter, hvilken mælk du putter i. Sødmælk gør den super sød (surprise) og lækker, mens havremælk gør den mere cremet i smagen. Prøv dig frem for at finde din favorit-mælk. 

Kvinde drikker kaffe
En personlig anbefaling fra os til dig: Sødmælk! Altid sødmælk!© Getty Images

3. Prøv forskellige varianter

Cappuccino, latte, flat white, iskaffe: Mulighederne er mange! Og selvom det, for jer der ikke kan lide kaffe, nok lyder lidt potato/potato, er der altså langt fra en dobbelt espresso til en latte. Derfor er det en rigtig god idé at eksperimentere med, hvad netop din favorit kaffevariant er. 

Hvis du har en kaffemaskine og en mælkeskummer derhjemme, kan du jo lege barista i dit eget køkken, og ellers kan vi anbefale at prøve en ny kaffevariant fra din lokale kaffebar, når du alligevel skal ud at gå en lang tur med en krimipodcast i ørene.

Iskaffe og kvinde
Iskaffen er altid en sikker vinder. Prøv den, hvis du ikke er så vild med kaffe.© Getty Images

4. Få noget sødt til kaffen

Hvis du vil lære at drikke kaffe, skal du ændre den måde, du tænker om kaffe på. For at ændre det, skal du ændre dine tanker om kaffe. Lige nu forbinder du kaffe med noget negativt, og det kan du lave om på.

Derfor kan du tilføje en lille treat til din kaffetid: Det kunne være et lille marcipanbrød, en kage fra bageren, en lækker bolle med ost eller noget andet, du er vild med at spise. På den måde vænner du dig til, at kaffetid er en dejlig tid. 

Kaffe og kage
Kaffe og kage er en perfekt kombi.© Getty Images

5. Drik kaffe med din kaffe-glade ven

Det er fedt at spise pizza, men det er fedest at spise pizza med en, der elsker pizza lige så meget som dig selv, så I kan snakke om den vidunderlige pepperoni-drøm, I netop har fortæret, ikke sandt? Sådan er det også med kaffe!

Hvis du skal have et skub bagi og lidt god kaffe-energi på din vej, så ring til din kaffeglade ven, og arranger en vaskeægte kaffe-date! Eventuelt på din vens favorit-kaffebar? Dine venners kaffe-entusiasme vil helt sikkert smitte af på dig.

Kaffebar kvinder
Hiv din kaffegale ven med på kaffebar.© Getty Images