Sværhedsgrad: Nem
Tid: 40 minutter
Pris: 50 kroner
Til 3-4 personer
INGREDIENSER:
1 aubergine
1 hakket løg
1 rød peber i tern
2 spsk karrypasta (eller karrypulver)
1 spsk madolie
150 g kikærter (eller en dåse færdigkogte)
1/2 dåse kokosmælk
1 spsk citronsaft
3,5 dl bouillon
FREMGANGSMÅDE:
Når du bruger tørrede kikærter, skal de lægges i blød i cirka otte timer, før de koges i vand med salt i en halv time.
Auberginen skæres i skiver, som er cirka en centimeter tykke. Drys (meget) salt på skiverne, og lad dem ligge mindst en halv time. Skyl saltet af, og pres dem tørre med et rent viskestykke. Skær dem i grove tern.
Sæt en gryde på komfuret, og steg løg og rød peber i olie. Når løgene er blevet klare, kommer du aubergineternene i. Lad det stege på middel varme. Hvis gryden bliver for tør, så kom lidt ekstra olie i. Når løg og aubergine har stegt i cirka fem minutter, blander du karry og tomatpuré i gryden. Herefter hælder du citronsaft, bouillon og de kogte kikærter i. Lad blandingen simre, til auberginen er helt mør - cirka tyve minutter. Hæld kokosmælk i, og lad det få fem minutter mere.
Spis den med ris eller brød til. Pynt med koriander eller persille - og lidt cashewnødder på toppen.
Tip! Kikærter kan laves i god tid og fryses ned. Tag dem op, når du skal bruge dem, overhæld dem med kogende vand - så er de klar.
Bragt første gang i Woman nr. 155