Læsernes hemmeligheder: Det fortæller jeg aldrig mine veninder

Ville du fortælle din veninde, du tog livet af hendes guldfisk?

7. november 2015 af Pernille Ancher

Kyssede venindes ekskæreste

“Jeg kyssede min venindes ekskæreste. Det var flere måneder efter, at de havde slået op, men hun snakkede stadig om ham. En nat mødte jeg ham i byen, og vi dansede og havde det bare alt for sjovt, og til sidst kom jeg til at kysse ham. Kysset var kort og slet ikke noget, der betød noget. Men det var så usselt, og jeg vidste, at hun ville blive ked af det, og derfor har jeg aldrig fortalt hende om det.”

Katrine, 29 år

Hun er en dramaqueen

Når min veninde fortæller en historie, så tror jeg aldrig helt på hende, for hun overdriver virkelig meget. Bare en mand kaster et blik på hende, kan hun få det til at lyde, som om han vil have hendes krop. Og når hun er syg og har feber, ryger 38 grader hurtigt op på 42. Det er irriterende, at hun altid skal gøre sig mere interessant og dramatisere alting, men jeg holder så meget af hende, for hun er en god veninde, og vi har altid kendt hinanden. Derfor smiler jeg bare, når jeg kan mærke, at det ikke helt er sandheden. Det er også lidt af charmen ved hende.”

Anne, 19 år

Ødelagde hendes nye bluse

“Jeg blev så standervissen til en fest, at jeg i min fuldskab hældte en hel flaske rødvin ud over mig selv og min venindes spritnye kridhvide designerbluse, som jeg havde lånt. Det var så pinligt, at jeg ikke kunne få mig selv til at sige det – jeg havde jo lovet, at der ikke skete noget med blusen, for hun skulle have den på til familiefest to dage efter. Derfor løj jeg og sagde, at en eller anden fulderik var væltet ind i mig. Jeg gav hende en ny bluse, men jeg har aldrig fortalt hende sandheden, selv om hun nu nok bare ville grine af det i dag.”

Pernille, 28 år

Smadrede kop i jalousi

“Min veninde og jeg var i byen, og jeg havde bare en af de der aftener, hvor jeg ikke følte mig særlig attraktiv og syntes, jeg så kikset ud i tøjet. Min veninde, derimod, var diskotekets midtpunkt. Mændene flokkedes om hende, og så stod jeg der mutters alene og blev mere og mere irriteret. Da vi kom hjem, var jeg så eddersplintrende rasende, at jeg tog en af hendes kopper og smadrede den ned i gulvet, så den gik i stykker. Hun hørte det heldigvis ikke, for hvor kikset var det lige, at jeg var blevet jaloux, fordi hun var ombejlet i byen?”

Marie, 27 år

Tog livet af hendes guldfisk

“Jeg kom engang til at sulte min venindes guldfisk ihjel. Jeg skulle passe den, mens hun var på ferie, men jeg glemte fuldstændig at fodre den og kom først i tanke om det dagen før, hun skulle komme hjem. Da jeg kom hjem til hende, lå den i vandoverfladen og var død. Jeg skyndte mig ned og købte en ny guldfisk og byttede den ud med den døde. Det har jeg aldrig fået fortalt hende.”

Linda, 27 år

Nej jeg har da ikke scoret 

“I mine unge dage var jeg lidt vild – lidt for vild, syntes en af mine veninder. Engang, da vi var på telttur med tøserne, fandt jeg en sød mand i byen, som jeg lavede den dyre med på en mark. Da min veninde om morgenen spurgte, hvorfor jeg havde græs over det hele – og også inden for bukserne – orkede jeg bare ikke at sige sandheden til hende og få en moralprædiken, og derfor kom jeg med en lam historie om, at jeg i min megabrandert skulle tisse og var væltet omkuld i noget græs! Ikke et af mine heldigste øjeblikke.”

Lulu, 29 år

Kæresten er et fjols 

Jeg kan virkelig ikke udstå min venindes nye kæreste. Han er så smart og griner hele tiden af sig selv, og når jeg er på besøg, gider han overhovedet ikke snakke. Han sidder bare og glor fjernsyn hele tiden, og jeg føler virkelig, at jeg er i vejen, når jeg er der. Selv om jeg elsker hende, kunne jeg aldrig finde på at lave en dobbeltdate med dem. Det ville blive så røvsygt. Derfor sørger jeg altid for at se hende alene.”

Lene, 26 år

Endte i dynerne

“Da min kæreste gik fra mig, var jeg fuldstændig knust. Jeg græd hele tiden og var helt nede. Min veninde støttede mig hele vejen igennem. En dag inviterede eks’en pludselig på middag, og selv om jeg havde forsvoret, at vi aldrig skulle ses igen, tog jeg alligevel af sted. Det endte i dynerne og med et knust hjerte til mig. Præcis som min veninde havde sagt, det ville! Derfor kunne jeg ikke overskue at fortælle hende, at jeg havde overhørt alle hendes advarsler, sløset med hendes omsorg og ignoreret alle de timer, hun havde brugt på at trøste mig – og alligevel havde været sammen med ham igen. Det var for pinligt.”

Cecilie, 27 år

Læste hendes dagbog

“Da jeg var på rygsækrejse med min veninde, slog det mig, hvor irriterende hun er, når hun sover. Hun skærer tænder, smasker og laver lyde. En aften fandt jeg hendes dagbog. Ja, ja, fandt og fandt – jeg åbnede den og læste i den. Og hvad stod der? At jeg var irriterende, når jeg sov! Og hun skulle snakke! Men jeg kunne jo ikke konfrontere hende med det!” 

Pia, 29 år

Så kæresten med en anden

“Det var længe gået dårligt mellem min veninde og hendes kæreste, og hun var efterhånden meget ked af det. En dag, da jeg skulle med bussen hjem fra shopping, ser jeg så min venindes kæreste sammen med en anden. Og han står ovenikøbet og kysser med hende! Jeg var rådvild og vidste ikke, om jeg skulle sige det til min veninde eller tie. Hun har nemlig altid gjort meget ud af at fortælle mig, at hun ikke ville vide det, hvis han havde en anden. Men alligevel syntes jeg, at det var lidt af et moralsk dilemma. Jeg fortalte det aldrig til hende, for jeg ville ikke kunne holde ud at se hende ked af det. Og nu er de heldigvis ikke sammen mere. Det nager mig dog stadig, at jeg ikke kunne være ærlig over for hende.”

Gitte, 27 år

Bragt første gang i Woman nr. 101.