Lav perfekte billeder med Afterlight

Vi er vilde med appen, som kan få selv vores udskudte opvask til at se artsy-lækker ud

13. februar 2015 af Cathrine Egelund

Du sidder på Instagram og kører dit billede igennem samtlige filtre (igen), men selv favoritfiltret, Rise, fejler i dit ihærdige forsøg på at få din filterkaffe fra kantinen til ligne en dyr latte fra Ricco’s (man er vel ikke nærig). Hvad gør du? Skal du være hudløst ærlig og smide den kedelige kantinekaffe op? Købe en pænere (og dyrere) kaffe? Droppe at opdatere Instagram i dag? Næ! Du har bare brug for nye, bedre filtre, lidt nem fotoredigering og et par stilede rammer - og alt sammen finder du i appen Afterlight.

Appen er desværre ikke gratis. Men for en lille skilling på 8 kroner er den din, og er det ikke alligevel givet ret godt ud? Tænk på alle de penge, du kan spare på dyr kaffe.


Hvad kan den?

Afterlight er smartphonens svar på Photoshop - bare omkring hundrede gange nemmere. Appen er perfekt, hvis du har tid til at sidde og nørde lidt med lysstyrke, farvetoner og skygger, men også når det skal gå hurtigt, og der bare skal smides et fedt, anderledes filter på.

Hvad er det bedste ved appen?

Afterlights filtre er bare virkelig… lækre! De formår at forvandle ethvert billede fra trashy til classy, og smider du en minimalistisk hvid ramme omkring bliver det næsten ikke mere fancy.


Så sidder du måske og tænker; ‘filtre og rammer? Pff… det kan jeg da få på tusindvis af andre apps, og jeg er faktisk ret glad for mit Mayfair-filter…’. Ja, måske, men det tænker du kun, fordi vi endnu ikke har introduceret Afterlights ultimative selling point: flotte, fyrværkerilignende lysstreger på dine billeder.

Hvad vi snakker om? Det er et godt spørgsmål - Afterlight navngiver nemlig ikke deres kategorier, men du finder dem under filmrullen, og du kan se et eksempel på billedet til højre. Smid et par seje lysstreger på, og du er for alvor nede med de fede på Insta! 

Er den til Android eller Apple?

Appen koster mellem 6 og 8 kroner, og kan købes i App Store, Google Play og Windows Phone.