Sushi ruller
Mums, de her sushi-ruller ser så lækre ud! Og du kan endda lave dem selv. © iStock

Lav selv lækre sushi-ruller

Vi elsker sushi! Det tager lidt tid at kaste sig ud i – men åh hvor smager det godt

22. november 2018 af Ann Qvist

Mmmh, bare tanken om lækre, friske sushi-ruller får vores mundvand til at løbe. Er du også helt vild med den lækre ferske fisk kombineret med ris og tang? Så vil du garanteret gerne lære at lave de lækre sushi-ruller helt selv. Og det er lige netop det, vi guider dig til her. God fornøjelse og velbekomme! 

Indkøbsliste til hjemmelavet sushi 

Det første du skal gøre, når du vil lave sushi selv, er naturligvis at handle ind til det lækre fyld, der skal i dine hjemmelavede sushi-ruller (med mindre at du har det hele i forvejen). Herunder har vi skrevet en indkøbsliste til dig. Du kan selvfølgelig altid variere indkøbslisten efter præcis dine præferencer. Til hjemmelavet sushi skal du bruge:  

  • Sushi-ris
  • Frisk fisk: Tun eller laks (beregn 75 til 100 gram per person)
  • Avokado
  • Agurk
  • Forårsløg
  • Imiteret krabbekød/surimi
  • Mayonaise
  • Chilipulver
  • Creme cheese
  • Syltet ingefær
  • Risvineddike
  • Tang
  • Flormelis Soya
  • Wasabi-pasta

Tip: Er du newbie sushikok, så kan du købe et startersæt, der indeholder ris, eddike, rullemåtte og alt andet, du skal bruge. 

Vi har kastet vores kærlighed på uramaki-rullerne, som er såkaldte ‘inside-out’, hvor risen ligger yderst. Der skal en halv plade tang til hver rulle, som giver otte stykker.

Sushi ruller
Er du også helt vild med sushi? Så er det heldigt, at du kan lave det selv. © Getty Images

Tre opskrifter på sushi, du kan lave selv 

Opskrift 1: Sushi med fyld af frisk tun, spicy mayo, avocado og agurk
Opskrift 2: Sushi med fyld af frisk laks, cream cheese, forårsløg og agurk
Opskrift 3: Sushi med fyld af krabbesalat

Opskrifterne giver sushi-ruller til seks til otte personer.

Det skal du bruge til dine sushi-ris: 

  • 500 gram sushi-ris
  • 660 ml vand
  • 130 ml risvineddike
  • 6 spsk. flormelis
  • 1 spsk. salt

Sådan tilbereder du dine sushi-ris: 

Skyl risene ad flere omgange hvor du krammer og knuger dem, og lad dem til sidst dryppe af i en sigte i en halv time. Kom ris og vand i en gryde med låg. Når vandet koger, skruer du ned for varmen og lader risene koge videre i ti minutter. Tag risene af varmen, og lad dem trække yderligere 15 minutter under låg.

Bland i mellemtiden eddike, flormelis og salt til en marinade. Kom risene i et stort fad, og lad dem dampe af et par minutter. Fordel så marinaden ud over risene, og vend dem forsigtigt. Lad dem så køle af, til de er lune.

Sådan forbereder du fisken:
Sørg for at købe frisk fisk. Skyl fisken, og frys den ned i 24 timer inden brug. Tø op i køleskab, og skær den ud, mens fisken stadig er halvfrossen – det er meget nemmere.

Det skal du bruge til at lave krabbesalat:

Opskriften giver krabbesalat til tre ruller af otte styk.

  • 100 gram surimi (imiteret krabbe)
  • 2 1/2 spsk. mayo

Sådan laver du krabbesalat: 

Hak krabbekødet groft, og bland mayo i – og så er krabbesalaten faktisk klar. Vil du kræse lidt ekstra for den, så tilsæt lakserogn.

Det skal du bruge til at lave spicy mayo:

  • 2 spsk. mayo
  • chilipulver

Sådan laver du spicy mayo: 

Bland mayo og pulver godt. Smag til.

Sådan ruller du hjemmelavet sushi 

Klip tangpladen midt over, og læg en halvdel på et bord med den ru side nedad. Spred et tyndt lag ris på den glatte side, så det dækker. Læg plastfolie på rullemåtten. Tag fat i tangpladen med begge hænder, og vend den over på rullemåtten. 

Så skal der fyld i. Læg strimler af fisk, grønt, mayo, og hvad du ellers vil have i rullen, oven på tangen. Løft så måtten, og rul det hele sammen – jævnt og stramt.

Pynt rullen med sorte og hvide sesamfrø, hvis du kan lide det, og skær den så ud i otte stykker. Voila, så er der lækker hjemmelavet sushi. 

Bragt første gang i Woman nr. 147

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori