Man shopping
© iStock

Mænd, her er de VIGTIGE råd, I skal høre, før I køber julegave til os

Sådan rammer I helt rigtigt og vinder vores julehjerter

20. november 2016 af Maria Denise Christoffersen

1. Tjek størrelsen hjemmefra

Vil du give os nyt undertøj eller et par fine træningsbukser? Så tjek størrelsen, inden du går ud og shopper, for den står jo i det tøj, vi allerede har hængende i skabet. Det er det ældste trick i julegavebogen, men mange glemmer det og ender så med at stå og spørge ekspedienten om hendes bud. “Du er lidt større end min kæreste... hvad bruger du i BH?” Nej. Bare nej.

2. Er du stadig i tvivl? Køb den mindste

Hvis du ikke kan få fat i vores nøjagtige størrelse, og står du med to forskellige bud foran dig, så vælg den mindste af de to. Når vi pakker din gave ud, vil vi hellere tænke, at du ser os som slankere end vores reelle størrelse – end at du forestiller dig os meget fyldigere, end vi måske er blevet. 

3. Vi ønsker os virkelig sjældent praktiske ting

Med mindre vi er besat af at bage og ønsker os en helt bestemt type røremaskine, så drop at give os praktiske gaver såsom en ny håndstøvsuger eller køkkenting. Måske er det det, vi mangler, men det er altså ikke så romantisk at pakke op juleaften. Hvis du ved, at vi drømmer hede drømme om noget praktisk, så sørg for, at der er en lille kærlighedsgave ved siden af... Bare en lille en, ikke? Så scorer du gode gentlemanpoint.

4. Glem ALT om at købe en gave, der også er til dig selv

Måske kunne det være smart for dig at slå to fluer med et smæk og bruge julegavepengene på noget, du selv har sukket efter længe og derfor også glæder dig til at bruge. Men NEJ. Den fidus lurer vi altså straks. Og det er ikke charmerende. Så giv en rigtig gave, hvis du også selv håber på at få en god én. Ellers er du bare forkælet. Du kan også købe et gavekort til hendes yndlingsmagasin, så ved hun, du ved, hvad hun elsker at forkæle sig selv med.

5. Sørg for, at den kan byttes

Sandsynligheden for, at vi gerne vil prøve en anden størrelse eller bedre kunne lide den lilla variant, er altså ret stor. Du tror, du kender vores smag, men julegaveshopping er virkelig tricky business, og vi vil elske dig for at have tjekket, at din fine, betænksomme gave nu også kan byttes, hvis det bliver aktuelt. Så er du sød.

6. Husk, at vi gør os umage

Vi har sikkert grublet over, hvad vi skal give dig siden august. Så gør dig lige så umage som os. Vi bemærker det, og du får indsatsen tifold tilbage i kærlighed. Og husk: Ingen kan lide en nærigrøv. Hellere give 100 kroner for meget end 100 for lidt. Det er jo din eneste ene, du skal forkæle, ikke?

7. Skriv et lille kort

Når du har fundet en god julegave til os, så husk lige at få den pakket pænt ind, og skriv så et lille kort til. Der behøver ikke at stå meget mere end: “Jeg elsker dig” på. Men du skal vide, at vi ikke kun kigger på det, der er inden i æsken. Vi påskønner også detaljer som fint papir, et lille kort og hele din tanke for, hvordan gaven bliver givet. Når du nu ved disse ting, skal det nok blive en god jul!

God fornøjelse med shoppingen!