Manifestering
Hvor meget kender du til manifestering? © Getty Images

Du har måske hørt om manifestering, men hvordan kan du bruge det i dit liv?

Få 6 gode råd til at komme i gang med det her

27. april 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

Drømmer du af og til, at dine ønsker og visioner i livet en dag vil blive til virkelighed? 

Måske har du set Aladdin som barn og drømt om at have en lampeånd på værelset, som kunne opfylde alle dine ønsker. Desværre hører den slags magi til Disney-universet, men det betyder ikke, at der ikke er noget, du kan gøre for at opnå dine drømme. 

Fænomenet manifestering har eksisteret i mange år og er på det seneste begyndt at blomstre op igen. Det er en måde at tro, tænke og handle på, hvor målet er at gøre dine drømme til virkelighed.

Har du selv prøvet kræfter med at manifestere, eller kunne du godt tænke dig at blive klogere på fænomenet? Så er du havnet det helt rette sted, for her kan du læse meget mere om manifestering. 

Hvad betyder manifestering?

Manifestering handler om at få ting til at ske i virkeligheden gennem tiltrækning og tro. Det er mere end blot vilje og positiv tænkning. Manifestering er at gøre det, du drømmer om, til virkelighed gennem dine tanker, følelser, overbevisninger og ikke mindst handlinger. 

Tanken bag er, at det at forestille sig specifikke drømme, naturligt vil bringe dig tættere mod at realisere dem. 

Manifestering
Nogle mener, at du kan manifestere dine drømme til virkelighed. © Getty images

Sådan manifesterer du

Det kan måske virke lidt fluffy og uoverskueligt at give sig i kast med manifestering. Så for at komme bedst muligt i gang, kan du følge disse seks gode råd. 

Der findes ikke én rigtig måde at manifestere på, men der er alligevel nogle vigtige principper, du skal være opmærksom på i processen. Prøv dig frem og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Det vigtigste er, at det skal være en god oplevelse.

1. Ønsket skal komme fra hjertet

Hvis der er noget, du virkelig ønsker at opnå, så har du også potentialet til at kunne manifestere det. Ønsket skal komme fra hjertet og ikke fra hjernen.

Mærk efter helt inde i kroppen. Summer det i fingrene, og kan du mærke en brusende følelse af forhåbning og glæde, når du tænker på ønsket, så ved du, at det kommer fra hjertet, og så er det bare om at begynde at manifestere. 

2. Vær konkret, når du manifesterer

Før du begynder at manifestere, er det vigtigt, at du ved præcis, hvad du ønsker at opnå gennem det. Ønsker du et sundt forhold? Et bedre job? Flere venskaber? 

Uanset hvad du ønsker at opnå, så er det vigtigt, at du er så specifik omkring det som muligt. I stedet for at tænke ‘Jeg vil gerne finde kærligheden’, så vær konkret og detaljeret. Hvilken type kærlighed? En kæreste? En flirt? En livspartner? 

Dernæst må du gerne gå helt ned i detaljen omkring, hvordan du præcis forestiller dig, at personen er – helt ned til udseende, kvaliteter, mål i livet og værdier. Jo klarere, du kan definere din drøm, jo bedre. 

Manifestering
Manifestering handler om at sende dine drømme ud i universet. © Getty Images

3. Spørg efter dine drømme

Når du er kommet frem til, hvad du drømmer om, så er det tid til at spørge universet om det, du gerne vil have. 

Det kan du gøre på flere forskellige måder. For eksempel gennem meditation, bønner, ved at sige det højt for dig selv eller ved at lave et vision board. Du kan også skrive dine drømme ned på papir eller i en dagbog. 

Prøv dig frem, og find ud af, hvilken metode der fungerer for dig. Det kan også være, at du skal bruge flere samtidig, eller at du finder frem til en helt anden måde at gøre det på. Det eneste, der er utroligt vigtigt, er, at du skal sige præcis, hvad du ønsker at opnå. 

4. Arbejd mod dine mål, når du manifesterer

Det er ikke nok blot at tænke positive tanker og skrive drømme ned på papir, desværre. Der skal også handling til. 

Manifestering fungerer som et samarbejde mellem dig og universet. Ligesom med alt andet i livet kommer resultaterne ikke bare dumpende ned fra himlen – det kræver handling fra dig. 

Brug tid på at finde ud af, hvad der skal til, for at du kan opnå dine mål. Drømmer du for eksempel om et nyt job, så begynd at networke med folk fra branchen eller forbered dig på jobinterview foran spejlet. 

Manifestering
Hårdt arbejde giver resultater – det er tanken bag manifestering. © Getty Images

5. Vær taknemmelig 

Forvent ikke, at manifestering skaber forandring henover natten. Det kræver meget arbejde og tålmodighed, hvilket godt kan udfordre os utålmodige typer. 

Selvom du måske ikke lige modtager alt det, du ønsker og drømmer om, så er det vigtigt, at du sætter pris på de gode ting, der sker for dig, store som små. Taknemmelighed er guld værd. 

Et lille fif til, hvordan du kan sætte mere pris på de gode ting, der kommer din vej, er ved at føre en taknemmelighedsdagbog. Brug fem til 10 minutter hver aften på at skrive et par ting ned, som du er taknemmelig for og som bringer dig tættere på at gøre din drøm til virkelighed. 

Hvis du ønsker at spare penge op til at tage på festival til sommer, så kan du for eksempel skrive ned, hvis du finder på en ny megalækker billig ret til aftensmad. 

6. Tro på det, mens du manifesterer

Det absolut vigtigste ved manifestering er, at du tror på det. Der findes ingen manual for, hvordan du manifesterer dine ønsker, selvom det ellers havde været skønt. 

De skridt, du tager, vil kun blive til virkelighed, hvis du har troen med. Stol på dine handlinger, visioner og universets kræfter, der vil hjælpe dig på vej. Tro er en utrolig stærk motivator, og med den rette indstilling vil du kunne opnå alt, du drømmer om. 

Slip enhver følelse du har af modstand og begrænsninger mod dine drømme. Det er kun dig selv, der sætter grænserne for, hvad du kan opnå. 

Hvis du konstant fortæller dig selv, at du ikke er god nok, klog nok eller værdig nok, så ender du med at handle ud fra de tanker i stedet for sandheden, som er, at du er alt det, du ønsker at være. 

Manifestering
Det rette mindset vil hjælpe dig på vej, hvis du vil prøve manifestering. © Getty Images

Mange misforståelser om manifestering

Manifestering er et komplekst koncept med mange nuancer og lag, og derfor kan det let mistolkes. Mange tror fejlagtigt, at manifestering er en passiv proces, der udelukkende handler om at visualisere ens drømme, men dette er ikke helt sandt. Går du rundt og drømmer om en ladcykel, vil den ikke dukke op foran din hoveddør på magisk vis, uden at du først har arbejdet for at få den. 

På samme måde vil positiv tænkning alene heller ikke være nok til at føre til forandring. Det viser sig, at folk med en positiv og åben tankegang i højere grad når sine mål, men det er, fordi deres sind er åbne i stedet for at være en blokade. 

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at være opmærksom på, at alle vores tanker ikke kan være udelukkende positive, og det er helt okay. Manifestering kan hurtigt føre til, at mange føler et pres over at være glade hele tiden. Derfor er det vigtigt også at acceptere de negative tanker fremfor at ignorere eller forkaste dem. At acceptere disse tanker kan nemlig også hjælpe dig med lettere at omfavne de positive tanker.