Palm tree socks
© ASOS

Med et par skøre sokker kan du faktisk snyde dig til at virke mere kreativ og succesfuld

Skal du til eksamen? Jobsamtale? På date? Så er det tid til at finde de farverige sokker frem

11. januar 2017 af Amalie Blixt

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at vores tøjvalg siger meget om vores personlighed, men nu zoomer vi ind på en til tider overset del af vores outfit, som alligevel viser sig at have stor betydning: Sokkerne! 

Hvis dine sokker har en vild farve, et skørt mønster eller en uventet detalje, bliver du af andre opfattet som en, der ikke indordner sig efter sociale trends – og det er faktisk en meget mere positiv ting, end vi lige troede.

Rebelsk, kreativ og fascinerende

En undersøgelse fra Journal of Consumer Research viser nemlig, at folk, der udadtil ikke indordner sig efter sociale trends, bliver opfattet som værende mere kreative, fascinerende, rebelske og succesfulde – og det vil vi da gerne!

Lauren Rothman, som er stylist og forfatter til Style Bible: What to Wear to Work, siger, at farverige og skøre sokker indikerer en legende personlighed og er en god icebreaker for at komme i kontakt med andre. I en artikel fra Quartz siger hun, at de skøre sokkers signalværdi er startet i forretningssuccesernes amerikanske hovedstad, Silicon Valley, og understreger det med udtalelsen: “The louder the socks, the bigger the wallet!

Med et par skøre sokker opbygger du et brand for dig selv som den kreative type, der tør bryde reglerne en smule. Som du måske kender fra andre ting i din hverdag, så kan dette personlige brand blive til positiv boomerang-effekt, hvor andre (din chef, dine kollegaer eller dine venner) også giver dig lidt længere tøjler til at bryde reglerne.

De skøre sokkers succesfulde effekt gælder for både kvinder og mænd – så måske har ham Mads Christensen alligevel fat i noget…

Dine sokker påvirker også din egen selvtillid

Ligesom du er tilbøjelig til at tilskrive andre med skøre sokker de rebelske, kreative træk, så virker det også indad. Et par farverige eller mønstrede sokker kan altså give dig et lille skub i den rigtige retning, hvis du gerne vil have lidt mere selvtillid til at gribe de chancer, du normalt ville være skeptisk over for.

Næste gang du står i en tøjkrise, før du skal til eksamen, til jobsamtale, på første date eller til noget andet, hvor du rigtig gerne vil gøre et godt indtryk, så husk de skøre sokkers magt!