“Min bedste ven og værste fjende”

Mit navn er Simone Dahl. Til daglig bor jeg på solskinsøen Bornholm, jeg er rask anorektiker, og så er jeg ny forfatterspirer og foredragsholder hos LMSOS.

“Hvad er du så for en person?”. Dette blev jeg for nylig spurgt om til en jobsamtale, og ordene kom ikke ligefrem væltende ud af min mund. Jeg synes, at det er svært at beskrive mig selv, og det har jeg haft svært ved i mange år. Min spiseforstyrrelse stjal min identitet. Jeg følte mig ikke længere som et menneske. 

Jeg følte mig udelukket fra menneskeligheden, jeg fandt mig selv vandrende rundt i gaderne som en fortabt sjæl, og det blev ikke bedre, da jeg kom i intensiv behandling. Min erfaring med behandling med spiseforstyrrelser er netop, at behandlingen kun drejer sig om mad og vægt uden hensyn til patientens indre ve og vel, og da bliver det efterfølgende endnu sværere at bringe patienterne tilbage til et socialt og såkaldt ’normalt’ liv.

I 2011 blev jeg akut indlagt på Bispebjergs døgnafsnit for spiseforstyrrelser med frygt for hjertestop, og jeg fik samtidig sat etiketten ‘anorektiker’ på mig. Efter 1,5 år med løgne og manipulation reagerede min familie endelig på mit voldsomme vægttab, og da folk spurgte, hvordan jeg havde det, var det jeg sagde:

“Det føles som at drukne, mens alle omkring mig trækker vejret. Spiseforstyrrelsen er som et hjem, glæde er blot et sted jeg besøger. Jeg har det som at leve i en krop, der prøver at overleve, med et hoved som ønsker at dø”.

5 år efter og 25 kilo tungere har jeg fundet vejen tilbage til livet. Jeg har længe været ’pigen med anoreksi’, men jeg er endelig i gang med at skabe Simone. Jeg har været uden behandling i 1,5 år og har nu overskud til at dele ud af mine egne erfaringer og hjælpe andre og deres pårørende.

Debutbog ”Min bedste ven og værste fjende”

Min første store kærlighed var sprog. Siden jeg var helt lille, har jeg været fascineret af skrivekunsten og ord som redskab til at forstå og navigere i verden omkring os.
Da jeg var syg, brugte jeg skrivning som terapi til at finde en ro i mig selv og til at komme væk fra virkelighedens verden. Det, jeg godt kan lide ved at skrive er, at jeg kan skabe min egen verden, hvor jeg og kun jeg bestemmer og hersker.

Jeg synes, at det er fantastisk at skabe og forme ordende, så de får lige præcis den betydning, som jeg vil have. Jeg er dybt forelsket i alle de kuldegysninger, oplevelser og helt vidunderlige syn, som ord kan bringe frem, hvis de sættes rigtigt sammen. Mine tekster er en bro til min sjæl, der afspejler mit livs op- og nedture. Jeg kan nu kalde mig selv forfatter til min debutbog "Min bedste ven og værste fjende”, skrevet på baggrund af min spiseforstyrrelse. Denne proces har lært mig, at jeg (OG DU) kan gøre alt, hvis bare man tror nok på det.

- Simone 

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]