“Min kærestes morfar får mig til at græde, hver gang vi besøger ham”

Du skal respektere dine ældre, men gælder det ikke også den anden vej rundt?

27. marts 2016 af Kathrine Priergaard Lund

“Jeg har et stort problem. Min kæreste og jeg har snart været sammen i to år, og vi har boet sammen i lidt over et år. Han er absolut, den jeg vil dele mit liv med, og jeg har det ret godt med alle i hans familie – pånær hans morfar.

Jeg kan godt lide hans morfar det meste af tiden, men så bliver han simpelthen så ond og led ved mig nogle gange.

Nogle gange er vi hos dem en hel weekend ad gangen, og han skælder på mig mindst et par gange om dagen. Jeg har forsøgt at lade være med at udtrykke mig, men så spørger han eller hans kone mig om noget, og så svarer jeg.

Men ligegyldigt hvad jeg siger, er det fuldkommen forkert. Om det så handler om:

  • Hvorvidt jeg vil stifte gæld (fordi jeg ikke vil bruge kr. 16.000 på noget vi ikke har brug for)
  • At min kæreste og jeg har fællesøkonomi (fordi de færreste par holder)
  • Hvor mange af vores naboer der er hjemme ofte. 

Hver eneste gang vi besøger dem, ender jeg i gråd i telefonsamtaler med min egen mormor, fordi jeg simpelthen ikke kan holde ud at blive trampet ned hele tiden.

Jeg tror vitterligt, det er umuligt at snakke med ham om det, for han beskyldte mig igår aftes for aldrig at høre efter, hvad han sagde, og at jeg altid misforstod ham og skulle stoppe med at gøre det.

Deltag i ugens dilemma her

LÆS OGSÅ Læserne spørger: “Skal mænd også have ret til abort?”

Han rykkede endda helt tæt på mig og stak en finger op i hovedet på mig midt i en samtale. Han er respektløs overfor mig og virkeligt grov hele tiden. Jeg forsøger som regel bare at tie stille, men så skal jeg bruge en hel weekend deroppe uden at sige noget.

Min kæreste og jeg har aftalt, at jeg fremover ikke skal besøge hans bedsteforældre en hel weekend ad gangen, fordi hans morfar gør mig så ulykkelig, men i stedet kun en dag ad gangen, og så må jeg bare holde tårene i mig. Min kæreste må derfor selv tage derop, hvis han vil være der længere tid ad gangen. 

Har I prøvet noget lignende, og hvad gjorde I?"

Hendedér

Deltag i ugens dilemma her

LÆS OGSÅ “Vores forhold har været i krise, siden vi flyttede sammen“

“Jeg synes, din kæreste skal fortælle sin morfar, at han ikke synes, han er sød ved dig. Jeg ved godt at nogle mennesker synes, at bedsteforældre er lidt hellige, men jeg synes, at uanset om man er gammel eller ej, skal man opføre sig pænt over for andre. Det kan ikke passe, at det er nødvendigt at græde, når du besøger dem. Hvad gør din kæreste, når din morfar gør disse ting?”

kloL

Deltag i ugens dilemma her