Mobiltelefoner fra 00'erne
Hvor mange af dem havde du?© Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Apple

8 mobiler, du og dine klassekammerater havde i 00’erne

Særligt nummer 1 har vi skrevet: “Hei, laver duuu? ii: xD” og spillet SN4KE på 10.000 gange

14. oktober 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

00'erne var på en og samme tid en vidunderlig, men også en enormt tåkrummende tid! Her på redaktionen er vi taknemmelige for, at alle vores foundation-tildækkede Arto-selfies ikke længere findes online og glade for, at vi kollektivt har besluttet, at “xD”-smileyen er gået på pension.

Mobiltelefonerne i 00'erne var dog noget helt særligt: Klaptelefonen, du kunne smække aggressivt sammen, Nokiaen, hvor du kunne spille SN4KE morgen, middag og aften, og endelig, telefonernes hellige gral: iPhone 3'eren! 

Tag en tur ned af mobiltelefonernes memory lane med os: Hvor mange af disse telefoner har du og dine klassekammerater haft i 00'erne? 

1. Nokia 8210

Den mest solide telefon, vi har haft til dato! Fido kunne seriøst bare gnave løs i denne mursten: Det ville være de små hundetænder, det gik ud over, og ikke vores klods af en mobillos. Wow, vi har skrevet: “Hei, laver duuu? ii: xD” mange gange på den her sag. Og spillet SN4KE, mens vi ventede på svar fra ugens udkårne. Good times, good times

Nokia 8210
Nokia 8210.© Nokia

2. Sony Ericsson W800

Hvis du skulle score dig lidt street-credit i 2005, skulle du bare trække denne sag op af lommen, og finde den nyeste Infarød-overførte sang frem på skærmen (gerne Don't Cha med Pussycat Dolls eller My Humps med Black Eyed Peas) til alle dine venners store forbløffelse og misundelse: MUSIK på en MOBILTELEFON? Ååååh, vi var så nemme at imponere engang...

Sony Ericsson W800
Sony Ericsson W800.© Public Domain

3. Samsung E700

Uuuh, var der noget bedre end at klappe din klaptelefon aggressivt sammen, når Simon fra B-klassen lige havde ringet og fortalt, at du faktisk slet ikke var på hans top tre-liste længere? Seriøst, klaptelefonen var jo bare FED! Vi kan godt savne følelsen af aggressivt at klappe den sammen, hver gang vi ikke får vores vilje. 

Samsung E700
Samsung E700.© Samsung

4. Nokia 7370 i guld

Engang legede vi ikke “dress to impress”, men køb-en-sindssyg-telefon-der-ikke-er-skide-god-men-er-vanvittig-flot-to-impress. ALLE, der har haft denne telefon, ved hvor besværlig og elendig, den var, men wow wow wow, hvor var den smuk med alt sit guld, krummelurer og hejs. Liiige noget for en ung udgave af os!

Nokia 7370
Nokia 7370.© Nokia

5. Nokia 5310

MP3-afspiller og FM-radio i din mobiltelefon? Mindblown! I hvert fald i 2007. Især fordi der var de der smarte “knapper” på siden, så du kunne skifte mellem numrene. Vi er sikre på, der var andre end os, hvor denne enormt smarte telefon stod højt på ønskelisten i julen 2007! 

Nokia 5310
Nokia 5310.© Nokia

6. Sony Ericsson Cybershot

Med denne telefon blev vores profilbilleder på Arto af en hel anden kaliber: Trutmundene, der var malet med foundation, og Björkvin-hættetrøjerne stod pludseligt totalt skarpt, når de var taget med denne super seje kameratelefon! 

På denne telefon kunne du svirpe det øverste af bagcoveret op, og bag klappen gemte der sig et, af datidens kaliber, vidunderligt kamera! Var der andet på den telefon end selfies og akavede billeder med veninderne? Nix!

Sony Ericsson Cybershot
Sony Ericsson Cybershot.© Sony Ericsson

7. Nokia 7360

Den her var der ikke sååå mange, der havde, men de, der havde den: Wow! Vi var SÅ misundelige! For den så jo så seeej ud! Var det en god telefon? Aner det ikke. Men så den sej ud? JA! Og var det nok for os den gang? Jepsen depsen. 

Nokia 7360
Nokia 7360.© Nokia

8. iPhone 3

Da-da-da-daaaaam: Den hellige gral! iPhone! Aldrig nogensinde i vores liv havde vi ønsket os noget mere end denne lille, ovale klods, og aldrig havde vi været mere misundelige på Annemette og Josephine fra årgangen over os, der var de første til at få den. iPhonen var bare den ukronede konge af sejhed, og vi var sikre på, at hvis vi fik sådan en, ville vores liv være perfekt. Spoiler alert: iPhonen kurerede desværre ikke alle vores problemer...

iPhone 3
iPhone 3.© Apple

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide