Nem aftensmad: Luksusburger og fritter

Hvornår har du ikke lyst til en burger med fritter? Her er en version lidt ud over det sædvanlige

9. februar 2015 af Nicolai Budding

BURGERE MED SYLTEDE AGURKER, RØDLØG, TOMATSALSA, URTECREME OG SPRØDE FRITTER

Tid: 45 minutter

Pris 100 kroner

Sværhedsgrad: Let

TOMATSALSA

  • 6 tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 potte basilikum
  • salt og peber

Skær tomaterne i halve, og pil saft og kerner ud med en ske. Hak tomatkødet i små stykker, og vend det til sidst med olie, basilikum, hvidløg, salt og peber.

URTECREME

  • 1 dl mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 potte basilikum
  • salt og peber

Hak basilikummen, og bland den med resten. Har du lidt sennep eller citronsaft, så giver det et ekstra pift.

POMFRITTER

  • 6 bagekartofler
  • 6 spsk. olie
  • salt og peber

Skær hver kartoffel i seks både, og vend dem med olie, salt og peber. Bag ved 200 grader i 35 minutter, eller til de er gyldne.

SYLTEDE RØDLØG

  • 2 spsk. eddike
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. sukker
  • 1-2 rødløg skåret i skiver

Kom eddike, vand og sukker i en gryde, bring det i kog, og kom det snittede løg i. Rør rundt et par gange, tag gryden af varmen, og lad det stå, til burgerne skal laves.

BURGERE

  • 4 burgerboller
  • 500 g oksekød
  • 8 salatblade
  • salt og peber
  • olie

Form fire bøffer, og steg dem i olie et par minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Varm bollerne i ovnen i 1-2 minutter. Anret burgeren med salat, urtecreme, tomatsalsa og rødløg. Servér fritter og resten af urtecremen til. Velbekomme!

 

Læs mere fra samme kategori