© iStock

Nem aftensmad: Tærte med kylling

Hvad skal du spise til aften? En lun og lækker tærte med frisk salat af avocado og mango, måske?

16. februar 2015 af Cathrine

Sværhedsgrad: Nem

Tid: 60 minutter

Pris: 120 kroner

TÆRTE MED KYLLING

Dej:

  •  1 æg
  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 1/2 dl vand
  • et nip salt

Rør alle ingredienser sammen til dejen, og stil den i køleskabet. Tænd ovnen på 200 grader. Efter en halv time lægger du dejen ud i et smurt tærtefad og forbager den 15 minutter uden fyldet. Køber du en færdigblandet dej i supermarkedet, behøver du ikke at forbage.

Fyld:

  • 400 g kyllingebryst
  • 2 løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 75 g parmesanost
  • 1 spsk. paprika

Skær kyllingen i grove tern. Hak løg og rød peber. Kom en spiseskefuld olie på en pande, og svits løgene, til de er klare. Så tilsætter du kylling og lader den tage farve over det hele, før du tilsætter peberfrugt. Giv det fem minutter til, før du slukker.

Rør æg, fløde og reven parmesan- ost godt sammen (du skal selv rive osten, her duer parmesan på pose ikke) og tilsæt paprika. Nu skal kyl- lingefyldet og æggeblandingen op i tærteformen. Sæt det i ovnen i cirka 30 minutter, til tærten er gylden. Så er maden klar!

Avocado- og mango-salat

  • 2 avokadoer
  • 1 mango
  • lidt lime- eller citronsaft
  • evt. frisk chili

Skær avocadoer og en mango i mundrette og pæne stykker. Hæld
lidt limesaft over, så avocadoen ikke bliver brun, og drys en smule finthakket chili på toppen.

Bragt første gang i Woman nr. 158

Læs mere fra samme kategori