Veninder der drikker øl til en festival
© iStock

Nu starter festivalsæsonen! Her er 8 fede festivaler, du stadig kan nå at købe billet til

Hvem skal du skåle med på en af sommerens festivaler?

3. maj 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Sommervejret frister os i høj grad til at tilbringe tid under solens stråler, mens vi nyder et glas koldt med procenter i.

I anledningen af sommeren har vi lavet en guide til otte fede udendørsfestivaler, der giver dig mulighed for at danse til solen går ned i selskab med en masse andre festglade mennesker! Så kør roadtrip gennem Danmark for at opleve sommerens bedste festivaler. 

Hvis I tænker, at I allerede har besøgt diverse festivaler, kan I med fordel prøve noget nyt, og tage til et fantastisk karneval. Der er både festlige karnevaller i Danmark og i udlandet! 

1. Distortion: 29. maj – 2. juni

Hvis du har været forbi København i starten af juni de sidste par år, så kan du ikke undgå at have lagt mærke til den kæmpe fest i gaderne rundt omkring i byen. Distortion har særligt vundet hjerter de seneste par år, og det betyder, at flere hundrede tusinde gæster er troppet op til den danske gadefest. Og selvom det muligvis ikke er musikalske navne, som du du kender, så er Distortion næsten garanti for god stemning og højt humør! 

Det er i teorien gratis at bevæge sig rundt på gaderne. Men hvis du vil være med til at støtte konceptet og sikre, at festivalen kan blive ved at eksistere, så kan du købe et gadearmbånd for 130 kroner Derudover er der forskellige festivalspakker, der giver adgang til dagene på Refshaleøen og til efterfesterne, når musikken bliver slukket i gaderne.  

Hvor foregår det: Nørrebro, Vesterbro og på Refshaleøen

Hvem spiller: Blandt andre Fool, Adana Twins, Mark Knight, Bette, Simon Littauer, Elias Boussnia, Standard og Anëk. 

2. Heartland Festival: 30. maj – 1. juni 

Med sin unikke og utroligt smukke placering i det sydfynske har Heartland allerede dér en uovertruffen fordel. Selv omtaler festivalen sig som ‘en festival, der ikke ligner de festivaler, vi kender i Danmark’ – for udover et tætpakket musikprogram alle tre dage, så byder Heartland også på samtidskunst og et FOOD-program, der med fokus på de fynske råvarer, skal give en madoplevelse ud over det sædvanlige. 

Du kan stadig nå at købe billetter, der ligger på omkring 1000 kroner for en endagsbillet eller, hvis du er hurtig, 1990 kroner for alle tre dage.  

Hvor foregår det: I Slotsparken omkring Egeskov Slot på sydfyn. 

Hvem spiller: Blandt andre Solange, John Grant, Mads Langer, The Minds of 99, Den Sorte Skole, The Smashing Pumpkins, Katinka og The Raconteurs.

3. Skive Festival: 6. juni – 8. juni

Hvis du ikke fandt nogle af de ovenstående festivaler tiltalende, så kan det være, at Skive Festival er noget for dig. Festivalen, der finder sted i starten af juni, byder på smukke omgivelser ved Skive fjord og et særligt område, der hvert år har et særligt tema – blandt andet har der været et kolonihave-tema (det lyder da for hyggeligt!). Med et musikprogram, der involverer musik for alle aldre, er Skive Festival også et oplagt sted at hive familien med.   

Prisen for en endagsbillet ligger på omkring 500 kroner, og ellers kan du få alle tre dage for 1075 kroner.

Hvor foregår det: Skive

Hvem spiller: Blandt andre Back to Back, Dr. Bombay, Nephew, D-A-D, Kim Wilde, The Minds of 99, Jacob Dinesen, Hjalmer og Alexander Oscar.

4. NorthSide: 6. – 8. juni 

I smilets by finder du tre dage i juni den efterhånden velkendte festival Northside. Med sit mix af danske og internationale kunstnere og sin let tilgængelige placering i Aarhus, har Northside vokset sig stor og populær over årene trods sin korte tid på festivalscenen. Northside har nemlig kun været til siden 2010 og startede egentlig ud som en éndags festival – nu kører den over tre dage og tak for det!  

Der er stadig et begrænset antal endagsbilletter til torsdag, som kan blive dine for 1095 kroner per styk. Der er også begrænsede billetter til fredag og lørdag, som koster 1195 kroner. Du kan også købe dig adgang til alle tre dage for 1995 kroner.

Hvor foregår det: Ådalen Aarhus 

Hvem spiller: Blandt andre Benal, The Blaze, First Aid Kit, Gnags, Jada, Khalid, Lydmor, L.O.C., Major Lazer, Phlake, Saveus og Suspekt. 

5. Tinderbox Festival: 27. – 39. juli

Selvom navnet klinger hult med en vis populær datingapp, så har de to ting umiddelbart ingenting med hinanden at gøre (men mon ikke, at der er god chance for at gøre sig en fangst alligevel? Det tror vi!). Tinderbox har siden 2015 budt festglade mennesker velkommen til tre dage med god musik, kolde øl og en placering midt i Danmarks navle: Odense. 

Prislejet på en endagsbillet ligger i samme leje, som mange af de andre store danske festivaler. For 1195 kroner kan du stadig nå at få adgang til enten torsdag, fredag eller lørdag. Du kan også tage hele pakken (alle tre dage) for 1995 kroner! 

Hvor foregår det: Tusindårsskoven i Odense

Hvem spiller: Blandt andre Swedish House Mafia, Miley Cyrus, The Chainsmokers, Duran Duran, Faustix, Gilli, L.O.C, Macklemore, Martin Jensen og Landa Del Rey . 

6. Samsø Festival: 17. – 20. juli

Nær en lækker badestrand, plads til afslapning og alligevel med et velkendt og festligt musikprogram... Samsø Festival må være blandt Danmarks hyggeligste festivaler! Festivalen sørger for hele familien med et hav af aktiviteter for både store og små, samt et varieret musikprogram. Sidste år bød på blandt andet beerpong, beachvolley og banko – og mon ikke, at der er noget lignende igen i år? 

En endagsbillet koster mellem 620-645 kroner, men du kan også købe en billet til alle fire dage, der koster 1545 kroner.

Hvor foregår det: Samsø

Hvem spiller: Blandt andre D-A-D, Jacob Dinesen, Kato, Marvelous Mosell, The Minds of 99, Nicklas Sahl, Node, Phlake, Rasmus Nøhr, Skinz og TV-2.

7. Grøn Koncert: 18. – 28. juli

Grøn Koncert er festivalen, der rykker rundt i landet, og det gør det dejligt praktisk for dig og dine veninder at vælge, hvor der passer jer bedst. I kan også vælge at tage afsted flere gange, for Grøn Koncert har også den store fordel, at det prismæssigt er en af de billigste festivaler at tage med til. Her kan du i år se danske kunstnere som eksempelvis Saveus. Kom tidligt på dagen, og nyd det (forhåbentligt) gode vejr, mens du nyder en kold øl på græsset. 

Prisen ligger på 275 kroner for én dag – og hvis du vil gå all in, så kan du give 814 kroner for alle otte koncerter rundt om i landet.

Hvor foregår det: Amager, Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og Valby

Hvem spiller: Dizzy Mizz Lizzy, Saveus, Anne Sanne Lis, Alphabeat, Kato, Carpark North, Kesi og Scarlet Pleasure.  

8. Wonderfestiwall: 15. – 17. august 

På øen, hvor solen altid skinner (okay, måske ikke altid), finder du fra midten af august den bornholmske Wonderfestiwall. Festivalen forsøger at vinde på sin charme og intimitet, der må hænge unægteligt sammen med den smukke placering. Over tre dage får du mulighed for en god blanding af danske navne, og hvis du ikke allerede har besøgt Bornholm, så har du her en perfekt anledning!  

For 375 kroner kan du få adgang til festivalen på en valgfri dag, mens du for 820 kroner får adgang til alle dagene. 

Hvor foregår det: Allinge

Hvem spiller: Blandt andre Nik og Jay, L.O.C, The Minds of 99, Nicklas Sahl, Ea Kaya, Humørekspressen, Karl William, Katinka, Oh Land og Suspekt.