Æblekage med citron og ingefær og grøn pynt på toppen
Mmhh – så er der serveret! © Getty Images

Opskrift: Nem æblekage med citron og ingefær

Giv æblekagen et sommerligt pift!

8. maj 2018 af Camilla Pilgaard

Æblekage hører ikke kun efteråret til. Denne lækre version af den populære kage har fået et sommerligt tvist, hvor æblet får selskab af frisk ingefær og citron. Kagen er utrolig svampet og lækker, og så toppes den med en sød ostecreme, som giver et godt modspil til det friske. Vi har kun ét ord: mums! 

Det skal du bruge (æblekage til cirka 10 personer)

Kage

3 groft revne æbler

100 g blødt smør

150 g rørsukker

250 g hvedemel

1 vaniljestang

Revet skal fra 1,5 økologisk citron

Saft fra 1 citron

4 tsk fintrevet ingefær

1,5 tsk bagepulver

3 æg


Frosting

250 g flødeost (ikke light!)

100 g flormelis

Saft fra en halv citron

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud, og bland dem med en smule sukker.
  2. Kom sukker, vanilje og smør i en skål, og pisk det. Tilsæt herefter æggene en af gangen, og pisk dem med, så det bliver luftigt.
  3. Rør mel, salt og bagepulver sammen, så det bliver blandet godt.
  4. Riv æblerne groft, og riv både ingefær og citronskal på den fine side af rivejernet. Bland alle 3 ingredienser med citronsaft.
  5. Vend skiftevis æbleblandingen og melblandingen i dejen med en dejskraber. Sørg for at det hele er vendt godt sammen, så der ikke er klumper i dejen.
  6. Bag kagen i en springform (20 cm) ved 180 grader i 45-50 min.
  7. Til frostingen piskes alle 3 ingredienser sammen.
  8. Når kagen er kølet helt af sprøjtes frostingen ud på kagen i små toppe med en sprøjtepose. Pynt evt med lidt fintrevet citronskal.

Så er der kun tilbage at servere kagen for dine yndlingsveninder eller måske dine kollegaer. Velbekomme! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, såtilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori