Opskrift: Græskar-tomatsuppe med sprøde rugbrødschips

Der er intet som suppe på køllige dage. Denne smager fantastisk og er yderst nem at lave

1. oktober 2015 af Camilla Pilgaard

Græskarsuppen er en rigtig efterårsklassiker og er et hit på kolde dage. Græskarret har en skøn sødme, som går rigtig godt sammen med chili og ingefær. Her serveres den med rugbrødschips, som er en rigtig god måde at få brugt det daggamle rugbrød.

Ingredienser (4 pers)

Suppen

1 hokkaidogræskar (mellem størrelse)

400 g. tomater (gerne små stilktomater)

0,8 l. kyllingefond

1 dåse kokosmælk (ikke light)

1 løg

4 fed hvidløg

3 spsk friskrevet ingefær

1 rød chili

Saften fra 1 lime

Spidskommen

Salt og peber

Rugbrødschips

Daggammelt rugbrød

Flagesalt

Olivenolie

Pynt

Friske krydderurter (persille, timian, ærteskud osv)

Creme fraiche eller skyr

Fremgangsmåde

  1. Lav 0,8 liter kyllingefond.
  2. Snit løg, hvidløg, chili, og riv ingefær fint, samt hak tomater og græskar i tern. Sørg for at få så meget af skrællen væk  fra græskarret som muligt og fjern også græskarrets indmad.
  3. Svits løg, hvidløg, chili og ingefær i olivenolie. Tilsæt herefter græskar og tomater, og lad det hele svitse i 3-4 minutter.
  4. Hæld herefter kyllingefond over grøntsagerne, og lad det hele simre ca. 30 min, ind til grøntsagerne er møre. Du kan nu gå i gang med rugbrødschipsene, imens suppen koger.
  5. Rugbrødschipsene laves ved at skære daggammelt rugbrød i helt tynde skiver. Det er nemmest, hvis rugbrødet er koldt. Del herefter skiverne i mindre stykker, så rugbrødet er på størrelse med en chips. Fordel dem på et stykke bagepapir, og dryp dem med lidt olivenolie og flagesalt. Bag dem ved 180 grader i almindelig ovn i ca 10 minutter, til de er sprøde. Beregn ca 6-8 rugbrødschips per mand.
  6. Når suppen er kogt færdig og grøntsagerne møre, blendes det hele med en stavblender. Herefter tilsættes kokosmælk og saften fra 1 lime, og suppen koges op.
  7. Til sidst smages til med salt, peber og spidskommen.
  8. Server den varme suppe med en skefuld creme fraiche eller skyr, friske krydderurter og rugbrødschips.

Tip! Hvis du ikke kan undvære kød kan du stege noget parmaskinke eller serranoskinke i ovnen, så det bliver sprødt og drysse over.