Opskrift: Israelsk couscous med falafler, guacamole og salat

Det er sidst på måneden, så tag et kig på konserveslageret, i grøntsagskuffen for at undgå at skulle ud og købe en masse ind. Og hvad der ikke dukker op af spændende ting! Mit grøntsagslager har heldigvis ret meget at byde på, så det er faktisk en temmelig god mellemøstlig middag der kan bikses sammen af resterne. Her kommer opskriften: 

Couscous salat

2 dl israelsk couscous
Kerner fra et granatæble
Et kvart bundt kruspersille

Kog israelsk couscous efter forholdet 1:3 dl vand. Tip: skær eventuelt et lille stykke rødbede, og kog med, så får couscousen en flot lyserød farve. Lad couscousen trække, og pil kernerne ud af granatæblet. Skyl persillen, og pil ca. et kvart bundt. Bland kernerne fra granatæblet og persillen sammen med couscousen, når den er kølet lidt ned.

Falafler

En dåse kikærter
2æg
2 dl hvedemel
Et kvart bundt persille
1 tsk spidskommen
En halv rød chili
2 fed hvidløg
1 tsk frisk citronsaft
1 dl olie til stegning
2 dl sesam til stegning 
Salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen, pånær olie og sesam. Blend dem med en blender, stavblender, eller hvad du ellers har til rådighed. Bemærk: Falafler egner sig bedst til at blive lavet af opblødede kikærter. Ved at tilføje mel kan du springe dette trin over og lave dine falafler med det samme. Når dejen er ensartet og nogenlunde fast, kan du begynde at rulle dine falafler. Lav dem lidt større end en valnød, rul den i sesam, og giv den så et lille tryk. Steg dem herefter i en god mængde olie på panden.

Guacamole

2 avokadoer
1 tomat 
2 fed hvidløg
Salt og peber
1 tsk sambal oelek
Lidt citronsaft

Alle ingredienser moses sammen med en gaffel. Bemærk: I denne guacomole er creme fraichen undladt, da det fortynder guacamolen, og dermed også går væsentlig udover smagen.

Frisk majs- og tomatsalat

3 tomater
1 frisk majs
1 spsk balsamico
Salt og peber
Persille

Pil, og kog den friske majs i ca. 7 minutter. Skær majsene fri, og skær tomaterne i små stykker. Bland majs og tomat med en god balsamico, et lille drys god salt og peber, og evt. lidt frisk persille.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!