© iStock

Opskrift: Karamelkage med chokolade

Kagen, der forsvinder overraskende hurtigt

25. oktober 2015 af Camilla Pilgaard

Denne karamelkage har konsistens som en brownie, men overrasker med en skøn smag af karamel, chokolade og et hint af salt. Server den, som den er eller med vaniljeis og friske hindbær. Den kan sagtens holde sig på køl – men den forsvinder overraskende hurtigt!

Ingredienser

Til en 22*22 cm bradepande

4 æg

220 g rørsukker

150 g. Smør

130 g. dulce de leche karamel + ca 6 tsk ekstra (eller lav din egen karamel af kondenseret mælk)

100 g. mørk chokolade (brug gerne en god 70 %)

1 tsk flagesalt

160 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Hvis du ikke har købt en færdiglavet karamel så start med at koge en dåse kondenseret mælk i en stor gryde med vand i 3,5 time. Når den er kølet helt af tilsættes ½ tsk havsalt. (Det er den samme karamel, der bruges til hjemmelavede twix-barer)
  2. Smelt smør og tilsæt karamel og hakket chokolade, så det smelter med (det gør ikke noget, hvis al karamellen ikke smelter helt ud i smørret).
  3. Pisk æg og rørsukker, til det er luftigt. Tilsæt herefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der piskes.
  4. Tilsæt til sidst sigtet hvedemel og 1 lille tsk flagesalt, og vend det i massen, så der ingen klumper er.

  1. 5. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir (eller en stor springform). Fordel små klumper af dulce de leche rundt om i kagen, og kør igennem med en kniv eller ske, så karamellen bliver trukket gennem kagedejen og bliver godt fordelt.
    6. Bag kagen 20-25 min i almindelig ovn ved 180 grader. Hold øje med kagen – den skal kun lige akkurat være gennembagt, så der ikke sidder noget fast, hvis man tjekker med en pind.
    3. Lad kagen køle af inden den nydes. Den kan opbevares på køl.

Tip! Kog gerne karamellen dagen inden, så den kan nå at køle helt af, eller køb en færdigkogt karamel.

Læs mere fra samme kategori