Opskrift: Lækker quinoa-salat med clementinolie

Super lækker fyldig salat! Fuld af vitamin og mineraler, sunde fedtsyrer og proteiner fra det grønne rige. Qionoa er det lille superkorn, der for alvor slog igennem for et par år siden, selvom det er lang tid kendt. Quinoa er, hvad der kaldes et komplet protein, hvilket betyder, at det indeholder alle ni essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere ud fra andre aminosyrer, og som derfor skal indtages gennem maden. Med gode mængder antioxidanter, sunde fedtsyrer, masser af fibre og protein er dette et godt valg til et mættende og sundt måltid.

Salat

1 stor avocado eller 2 små

3 dl quinoa

3 stilke bladselleri

1/2 agurk

200 g grønkål

1 stor rød peber

Clementinolie

1 dl clementinsaft

3 spsk olivenolie

Salt og peber

Start med at koge quinoaen efter anvisningen på pakken. Rib imens grønkålen, og skær den fint. Skær også bladselleri, agurk, avocado og peberfrugt. Skræl clementiner, og pres saften ud af dem, ved at komme alle bådene i en skål, og mos dem med en morter. Si skaller og alt andet fra, så du kun har den klare saft tilbage. Bland denne med olie, salt og peber. Kom dressingen over grønkålen, og massér grønkålen mør med denne. Når guinoa er kogt og kølet let af, blandes den i grønkålen med resten af ingredienserne.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!