Nudelsalaten med asiatiske kyllingekødboller er et lækkert sundt bud på en god ret som også kan spises kold på madpakken dagen efter. Retten er fyldt med søde, syrlige og stærke smage fra det asiatiske køkken, og den er et godt alternativ til den traditionelle wok.
Ingredienser (2-3 pers)
Nudelsalat
1 squash
4 gulerødder
2 forårsløg
100 g. fuldkornsnudler
Peanuts
Dressing
1 spsk olie
1‐2 spsk soya
Saften af ½ lime
1 tsk flydende honning
½ chili finthakket
2 tsk fintrevet ingefær
1 fed hvidløg
Salt
Kyllingekødboller
450 g. kyllingefars
1 chili
2 spsk fintrevet ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk soya
Saften af ½ lime
1 æg
2 spsk sesam
Fremgangsmåde
- Hak chili, riv ingefær, og pres hvidløget til både dressing og kyllingekødbollerne.
- Lav dressingen ved at røre olie, soya, limesaft og flydende honning sammen. Tilsæt hvidløg, chili og ingefær. Smag til med salt.
- Skær squash og gulerødder i fine strimler ved hjælp af en spiralizer. Hvis du ikke ejer en spiralizer, kan du lave strimler ved hjælp af en kartoffelskræller. Snit desuden forårsløg i mindre stykker.
- Kog fuldkornsnudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter i kold vand, inden de vendes med gulerødder, squash og forårsløg. Vend dressingen i salaten, og stil det på køl, indtil det skal serveres.
- Rør kyllingefarsen godt sammen med æg, sesam, limesaft, soya, presset hvidløg, fintrevet ingefær og finthakket chili. Tilsæt desuden lidt salt og peber. Lav evt en lille smagsprøve på panden for at tjekke, om farsen skal have mere salt eller peber.
- Steg kyllingekødbollerne i olie på en pande ved medium varme.
- Server kyllingekødbollerne med den kolde nudelsalat, og top med saltede peanuts.
Tip! De stegte kyllingekødboller kan sagtens fryses ned i små portioner til madpakken eller hurtig aftensmad.