© unsplash:Cody Black

Overvejer du at få en tatovering? Disse 10 ting SKAL du vide først

Vi vil vædde med, du slet ikke har tænkt på nummer 6!

26. april 2018 af Sara Møller Christensen

1. Hvis du mærker det mindste gran af tvivl, så vent! Tatoveringen går ingen steder – og det gør den heller ikke, når først den sidder på din hud. Det er en beslutning for livet, og du skal være helt sikker på, den er den rigtige.

2. En god tatovering er ikke billig, og en billig tatovering er ikke god. Hvis du ikke har råd til at betale for at få lavet tatoveringen hos den svinedyre tatovør, hvis arbejde du elsker, så vent, til du har sparet pengene op. Det er IKKE et sted, hvor du har lyst til at spare. Derudover er at få en tatovering som at få en operation – det er vigtigt, at du vælger en salon, der er ligeså ren som en operationsstue, og hvor du har ligeså stor tiltro til personalet.

3. Du undgår ikke, at folk kommenterer din tatovering. Nogle vil være positive, mens andre vil være pisseirriterende og stille disse spørgsmål, som alle kvinder med tatoveringer er trætte af at høre på. Så det kan godt være, at motivet er noget meget personligt og intimt for dig, men hvis du vælger at bære det på din hud – især på et meget synligt sted – skal du være forberedt på kommentarer.

4. Start i det små. Har du to tatoveringer, du overvejer at få? Start med den mindste! Du bliver garanteret glad for den og vælger at få lavet den anden bagefter, men hvorfor tage chancen? At starte småt kan også betyde at få lavet en tatovering med så fine streger som muligt. Hvis du senere synes, de ikke er tykke eller tydelige nok, kan du altid få dem tegnet op.

5. Placeringen er vigtig. Hvis du vælger at få den et sted, hvor den altid er synlig, så vær klar over, at det kan få konsekvenser for, hvordan folk ser dig, hvorimod en tatovering under tøjet ikke bliver en del af folks førstehåndsindtryk af dig.

6. Det er alfa og omega at vælge den rigtige tatovør. Gå for eksempel efter én, hvor du kender andre tilfredse kunder, og hvor du kan lide stilarten. Book et møde med tatovøren, hvor I planlægger, hvordan det hele skal foregå, så du føler dig tryg ved vedkommende og processen. Brug også gerne tatovøren i arbejdet med at finde det helt rigtige motiv – de er eksperter og har sikkert masser af gode input, som du slet ikke har tænkt på.

7. Ja, det gør ondt! Hvis du er meget nervøs for smerten, så prøv at undgå de mest følsomme steder, som er ribben, numse og fødder. Det kan også hjælpe at have en god veninde med, som kan holde dig i hånden og hjælpe med at distrahere og berolige dig.

8. Det er DIG, der skal leve med tatoveringen, så det nytter ikke at spørge andre, om de synes, du skal få den lavet. Og du skal heller ikke lade en anden vælge motivet for dig. Du skal være så sikker på tatoveringen, at du ikke behøver andres bekræftelse.

9. Få den lavet på det rigtige tidspunkt. En nylavet tatovering har hverken godt af sollys, vand eller stramt tøj, så sørg for, at ingen af disse venter i kalenderen lige foreløbig.

10. Du skal vælge et motiv af de rigtige grunde. Det er helt fint at få en tatovering, fordi du synes, den er smuk – der behøver ikke være en dybere mening. Men lad være med at få en tatovering, bare fordi den er moderne, eller du har set, at den så godt ud på en eller anden Hollywood-stjerne.

I en undersøgelse blandt Womans tatoverede læsere viste det sig, at langt de fleste havde fået en tatovering af personlige grunde, og at stort set ingen af dem fortrød. Og det kommer du garanteret heller ikke til, hvis bare du tænker dig godt om inden. God fornøjelse!

Læs mere fra samme kategori