Åh nej, det gjorde jeg bare ikke....
Åh nej, det gjorde jeg bare ikke....© iStock

Overvind de moralske tømmermænd

Græmmer du dig, når du ser tilbage på det, du gjorde i nattens alkoholtåger?

1. januar 2015 af Mette Andrea Boesgaard

Sådan kommer du over moralske tømmermænd

Var det en sjov nat med masser af fest, farver og druk? Nå, du dansede også på bordet og flashede bar røv til alle dine medstuderende, inden du drattede ned med et kæmpe rabalder? Ups, fik også sendt eks'en en sur sms, fortalt chefen sandheden om hans ledelsesstil og knækket dig i en potteplante?

Druk og party er sjovt, men det er måske knap så morsomt at vågne op dagen efter med en tåget erindring om, at der vist nok skete noget, som ikke var så heldigt. Fat mod - her er Womans guide til, hvordan du overkommer moralske tømmermænd.

 

Søndag formiddag

Vær ærlig overfor dig selv
Spørg dig selv (eller andre, der kan huske det) hvad der skete - og prøv så at finde ud af, hvorfor det skete. Er du bare ikke færdig med eks'en / utilfreds i dit job / har du et problem med alkohol? Kun ved at se sandheden i øjnene, kan du forebygge, at det sker igen.

Lad være med at isolere dig
Det kan virke fristende at lukke dig inde, rulle persiennerne ned, slukke telefonen og murre over din egen dumhed. Men hvis du er alene, vokser dine tanker om din dummert bare i dit hoved. Invitér din veninde på kaffe og del din historie med hende - så bliver byrden straks lidt lettere at bære.

Begræns skaden
Hvis der findes billeder eller video af dine dumheder, så gør, hvad der er i din magt for at få dem slettet (eller i hvert fald ikke publiceret på Facebook). Du kan også med fordel tage tyren ved hornene og konfrontere den, din bommert gik ud over, hvis du for eksempel fornærmede din veninde, kæreste eller chef.

Vær overbærende mod dig selv
Ok, det var ikke verdens smarteste stunt, du lavede i din brandert. Men det er sikkert meget værre inde i dit hoved, end det virkelig er. Tænk på, at alle har prøvet at dumme sig i fuldskab (og langt de fleste har hverken mistet jobs, venner, liv eller lemmer af den grund) - ja, faktisk sidder en betragtelig procentdel af dem, du drak med i går, sikkert lige nu og græmmer sig over DERES udskejelser på selvsamme druktur. Og de har sikkert alt for travlt med at græmme sig til at tænke videre over din bommert... Det værste er angsten for at se dem i øjnene igen, og det skal bare overstås.

Mandag morgen

Så skal du til at se dem i øjnene, der har set dig kaste op i hjørnet / hørt dine sandheder om dem selv / oplevet dig voldsnave med ham nørden. Der er kun en ting at gøre: Få det overstået:

Rank ryggen
Du skal ikke krybe sammen i et hjørne og prøve at gøre dig usynlig for at komme igennem dagen; hvis din bommert var tilstrækkelig stor, gør det ingen forskel (men let's face it: Det var den sikkert ikke....) Gør i stedet lidt ekstra ud af dig selv, så du føler dig lækker og i stand til at modstå eventuelle drillerier med oprejst pande

Grin af dig selv
Lad dig ikke mærke med, at du synes, du har dummet dig. Tænk på, at de andre også har dummet sig, og tag eventuelle spydige kommentarer med et smil - der er jo alligevel ikke så meget andet at gøre. Undskyld dig med, at du havde fået for mange shots, grin af dig selv, og led så samtalen over på et andet emne - for eksempel de andres brølere i løbet af festen.

Sig undskyld
Hvis du har fornærmet eller såret nogen - og du ikke allerede har undskyldt - så erkend din fejl og sig undskyld nu.

Husk at tiden læger alle sår
En kliché, men det er sandt. Og ved frokost-tid er der sikkert ikke en eneste, der tænker mere over din bommert...

LÆS MERE Den bedste kur mod tømmermænd