Par med computer
Tag en personlighedstest med kæresten eller veninderne! © Getty Images

Hvilken type er du? Her er 5 personlighedstests, du kan tage gratis

Lær mere om, hvorfor du gør, som du gør

5. april 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Vi har ofte brug for at sætte os selv, vores veninder, kæreste, familie og kollegaer i kasser. Det giver os en bedre forståelse for, hvorfor de gør, som de gør. Det gør det eksempelvis lidt nemmere at forstå, hvorfor din veninde ikke vil ses med dig lige efter arbejde, hvis hun er typen, der har brug for at koble af, inden hun igen er social.

Personlighedstests på arbejdspladser

Det kan det være utrolig skægt og lærerigt at tage en personlighedstest, som kan være med til at sætte ord på, hvordan vi hver især tænker. 

Nogle virksomheder udsætter deres ansøgere for en personlighedstest for at teste, om de passer til arbejdspladsen. Hvis virksomheden eksempelvis har store, åbne kontorer med meget larm, er det sandsynligvis ikke smart at ansætte en medarbejder, der bliver stresset og irritabel, hvis han eller hun ikke kan få arbejdsro. 

Kvinde irriteret ved computer
Flere virksomheder laver teams ud fra personlighedstests. © Getty Images

Din type kan afsløre dine relationer

Også på kærligheds- og vennefronten kan personlighedstests afsløre meget. I DRs tv-program Mit hemmelige match blev en gruppe unge mennesker sat til at bo i et kollektiv sammen. Hvad de ikke vidste, var, at de forinden var blevet analyseret af en psykolog ud fra deres personlighedstyper. Psykologen havde ud fra deres typer fundet frem til, hvem som blev kærester, venner og fjender.

Eksperimentet viste, at en overvejende del af de matches, psykologen havde forudset, rent faktisk blev venner eller kærester. Det er ret sejt! Måske det er nemmere at finde en kæreste eller at finde nye venner, hvis du kender din personlighedstype?

Mit hemmelige match personlighedstest
I “Mit hemmelige match” ved deltagerne ikke, at de er analyseret ud fra en personlighedstest. © DR3

Prøv en gratis personlighedstest

Hvis du selv er nysgerrig på, hvilken type du mon selv er, kan du tage en personlighedstest. De forskellige personlighedstests, vi har samlet herunder, er alle gratis at tage. Du skal dog være opmærksom på, at du på nogle af hjemmesiderne skal takke ja til at modtage et nyhedsbrev for at få svar på personligstesten. 

1. Enneagramtest 

I denne personlighedstest findes der ni forskellige typer. Når du har svaret på alle spørgsmålene i testen, får du svar på, hvilken type du overvejende er, men også hvilke andre typer du har personlighedstræk fra. Du bliver klogere på, hvad du gør, og hvorfor du gør det.

  • Du kan tage personlighedstesten gratis her.

Kigger kigger på sin computer
En gratis personlighedstest kan være skæg og lærerig at tage. © Getty Images

2. 16Personalities 

I denne personlighedstest har du mulighed for at finde ud af, hvilken af testens 16 forskellige personlighestyper du kan relatere mest til. 

Du får blandt andet at vide, hvor mange procent du er intro- eller ekstrovert, og hvilke kendte personer der er samme type som dig. Du deler eksempelvis personlighedstype med Queen Bey aka. Beyoncé, hvis du bliver “Beskytter”. Det lyder jo ikke helt dumt.

  • Du kan tage personlighedstesten gratis her.

3. Jobindexs personlighedstest

Jobportalen Jobindex har også en personlighedstest, du kan tage, hvis du gerne vil have sat et par ord på dig selv. Testen fortæller dig i hvor høj grad du er ekstrovert eller introvert, sanselig eller intuitiv, tænkende eller følende og vurderende eller opfattende. 

  • Du kan tage personlighedstesten gratis her
Kvinde tager personlighedstest på computer
Ved du, om du er intro- eller ekstrovert? En personlighedstest kan afsløre det for dig. © Getty Images

4. DISC-personlighedstest

En velkendt personlighedstest er DISC. D står for “dominans”, I står for “indflydelse”, S står for “stabilitet” og C står for “tilpasningsdygtighed” (på engelsk compliance).

I testen får du svar på, hvilken af typerne du overvejende bør kunne genkende dig selv i.

  • Du kan tage personlighedstesten gratis her.

Par ligger i seng
Det kan være ret interessant at tage en personlighedstest med kæresten. © Getty Images

5. Sjov personlighedstest om stjernetegn

Hvis du er på udkig efter en underholdende personlighedstest, kan du teste, om din personlighed passer til dit stjernetegn – eller om du i virkeligheden burde være født i en helt anden måned! 

  • Du kan tage personlighedstesten gratis her.

Kvinder griner i bus
Matcher dit stjernetegn til din personlighed? Prøv vores personlighedstest. © Getty Images

Husk dette om personlighedstests

Hvis du tager en personlighedstest, kan det være utrolig interessant at se, hvad testen fortæller om netop dig og din personligstype. Dog skal du huske på, at du sagtens kan have egenskaber fra flere forskellige typer og ikke føle, at personlighedstesten passer fuldstændig på dig.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori