© Instagram @rileyticotin @naomishimada

Plussize-modeller i dit Instagram-feed kan være sundt for dig, viser ny undersøgelse

Giver du din krop al den kærlighed, som den fortjener?

13. juni 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Har du også svært ved at elske din krop og give den al den kærlighed, som den fortjener? Så er du absolut ikke alene! 

Vi kvinder kommer ofte til at fokusere på alt det, som vi ikke bryder os om ved vores kroppe – den ekstra delle, vores højde eller størrelsen på vores bryster. 

Selvom du sikkert også prøver at rive dig fri fra de negative tanker, kan det være forbandet svært at give slip og bare elske din krop, som den er. Spørgsmålet er, hvordan du bliver bedre til at holde af dig selv, og det giver en ny undersøgelse nu svaret på. 

Plussize-modeller og kropsidealer 

Undersøgelsen er foretaget af en gruppe forskere på Florida State University. Forskerne undersøgte 49 kvinder i alderen 18-22 år. Kvinderne ønskede alle at tabe sig, og de havde generelt ikke et særligt positivt billede af sig selv og deres kroppe.

Kvinderne fik vist en lang række billeder af forskellige modeller. Undervejs skulle kvinderne beskrive, hvad de følte i forhold til deres egen krop, og hvorvidt de kunne genkende sig selv i modellerne.

Det viste sig, at kvinderne havde et langt mere positivt billede af dem selv og deres kroppe, når der blev vist et billede af en plussize-model i forhold til en tynd model. Kvinderne kunne også bedre huske plussize-modellerne, og de lavede ikke negative sammenligninger mellem sig selv og modellerne. 

Styrker kvinders selvværd 

Ifølge forskerne er undersøgelsen et klart bevis på, at plussize-modeller kan hjælpe kvinder med at få et mere positivt syn på sig selv og deres kroppe. 

Det er derfor godt for kvinders selvværd, når plussize-modeller viser deres smukke former på Instagram og andre sociale medier. Vi har samlet et lille udpluk her – forhåbentlig kan det hjælpe lidt på din kærlighed til din egen krop. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.