Polterabend-inspiration
Jeres veninde vil helt sikkert takke jer for at arrangere den fedeste polterabend.© Getty Images

Polterabend-inspiration: Her er læsernes 20 FEDESTE idéer

Der er både billige, sjove og personlige lege til den perfekte dag

22. april 2017 af Maria Denise Christoffersen

Jeres veninde skal giftes, og det tunge ansvar ligger på jer. Er I gået i gang med at planlægge polterabend endnu? Hvis ikke, så kan I få den helt store polterabendguide lige her. Vi har nemlig spurgt vores læsere, hvilke erfaringer de har gjort sig med sjove og billige polterabend-aktiviteter – og svarene er mange og gode! 

Inspiration til den opfindsomme polterabend

 • “Jeg kan anbefale afrikansk dans. Det var så pissefedt!”
 • “Vi tog i Mystery Room (også kendt som escape room), som er et spil, man skal løse sammen. Spilarrangørerne spærrede os alle sammen inde i et mystisk rum. For at komme ud skulle vi løse gåder og finde forskellige ting ved at bruge vores forskellige talenter.”
 • “Jeg anbefaler at leje en studentervogn eller brandbil. Det var den perfekte måde at transportere os alle sammen rundt. Bruden elskede det – ren studentersteming, hvor alle dyttede!"

 • “Bruden er supermeget konkurrencemenneske, så hele dagen var proppet med dyster: Hvem kan lægge pænest neglelak med bind for øjnene, quizzer om hendes yndlingsemner og sækkeløb henover Rådhuspladsen.”

 • “Vi besøgte en gård, og bruden (som elsker dyr) fik lov at malke en ko, holde en lille gul kylling og muge ud i hestestalden. Vi andre så til (med øl) fra sidelinjen!”
To kvinder har klædt sig ud og fester
Der er mange måder at holde en uforglemmelig polterabend på. © Getty Images

Idéer til den billige polterabend 

 • “Hver gæst medbringer en ting til bruden. Bruden skal så gætte, hvem der har haft hver ting med – det kommer der sjove og rørende historier ud af, og alle lærer hinanden bedre at kende.”
 • “Giv bruden en række udfordringer, hun skal løse i løbet af dagen. For eksempel at få kindkys af ti forskellige mænd inden midnat, eller lægge en vild selfie på facebook, hvor hun skriver: JEG SKAL GIFTES.”

 • “Vi lavede en quiz om bruden, som alle gæsterne deltog i. På den måde handlede det om hende, uden at hun var konstant i centrum og ‘på’ hele tiden.”
 • “Vi lavede en scrapbog på dagen: Vi klædte os ud, tog billeder sammen og skrev små sedler med vores bedste minder sammen med bruden – og fremtidige ønsker for brudeparret. Det hele blev klistret ind i en bog, som hun fik bagefter. Sådan en gad jeg godt selv have.”
Tre kvinder drikker champagne og smiler
En polterabend behøver ikke at koste en formue – der findes masser af billige aktiviteter.© Getty Images

Idéer til klassiske polterabend lege

 • “Danseundervisning og stripfitness var supersjovt, for selvom det var lidt grænseoverskridende i starten, var vi jo i samme båd – og bagefter følte vi, at vi havde overvundet noget sammen. Vi var helt høje, da vi tog i byen!”
 • “Lagkageløb, flødebollekursus, vinsmagning og croquiskursus.”
 • “Sumobrydning, latindans og bartendere der mixede alle hendes yndlingsdrinks.”
 • “Vi fik lavet negle af en professionel negletekniker og sat hår af en frisør. Det gjorde, at vi alle sammen følte os eksklusive, lækre og klar til en aften i byen.”
 • “Dildoparty. Jeg siger det bare!”
 • “Kajakpolo og efterfølgende champagnesmagning.”
Kvinder er i byen og fester
Hvis bruden er til vilde aktiviteter og lege, så er der et hav at vælge imellem. © Getty Images

Inspiration til en polterabend som er skræddersyet til bruden

 • “Vores veninde er en partypige, så vi hentede bruden og kørte til Hamborg (Malmø kan være et alternativ). Vi tog på hotel og forkælede os selv med wellness, og klædte så om til vores fineste kjoler, og gik i byen og fik lækre drinks! Dagen efter: Tømmermandsbrunch.”
 • “Vi fik afternoon tea på en tesalon, med lækker champagne og små personlige gaver til bruden fra os alle.”
 • “Min veninde elsker Marvel, så vi kørte superhelte-tema. Vi var på militær forhindringsbane og bagefter ude at spille lasergame.”
 • “Min veninde er kæmpe Indiana Jones-fan, så vi klædte os ud som Indiana Jones og overraskede hende med et eventyrløb, hvor hun skulle bruge en skattejagtbog for at finde frem til posterne. Alle posterne var steder fra hendes hverdag, for eksempel musikskolen, hvor hun går til kor – her havde hendes korvenner så lavet en happening. Senere så vi Indiana Jones, mens vi spiste sushi og gjorde os klar til bytur.”

Det er uden tvivl en kæmpe begivenhed, når din veninde skal giftes, og derfor er der mange gode grunde til, at I skal holde en faktastisk polterabend for hende. Selvom det kan være drønhårdt at planlægge en polterabend, så lover vi, at det er det hele værd – og bruden vil forevigt se tilbage på dagen med et bredt smil på læberne (hvis hun altså ikke blev så fuld, at hun ikke kan huske noget som helst). 

Hvis I afholder en mega sjov polterabend, som brudeparrets ældre familiemedlemmer også godt kan tåle at se, kan I forevige dagen med lidt videoklip eller billeder, som kan vises som en del af underholdningen til brylluppet

Hvis du vil have endnu mere inspiration til, hvordan I planlægger den bedste polterabend for jeres veninde så læs med her

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide