Polterabend-planlægning for din veninde er drønhårdt – men det hele værd!

Lørdag den 18. juni 2011 blev jeg gift med landets lækreste bankrådgiver. Det var den vildeste fest, jeg nogensinde har været til, komplet med Fisherman drukket af flasken og brudevals til Baby Got Back.

Seks uger før var jeg til den næstvildeste fest i mit liv: min polterabend. Klokken 8.30 stod veninderne i min entré, før jeg havde fået mascara på – dem, der kender mig, ved, at det allerede her var grænseoverskridende! Dagen gik med motorcykelkørsel, brunch, massage, chokoladespringvand, god mad, surprisedeltagelse af mine Woman-kollegaer, mere druk, stripper-Daniel, shots, dans, bytur, flere shots og mere dans.

Søndag kom jeg til at græde. Dels fordi jeg havde det usandsynligt dårligt, men mest af bevægelse, fordi jeg vidste, hvor meget energi mine veninder havde lagt i dagen. Jeg har nemlig selv arrangeret fire polterabender, og det er en lorteopgave. Der sker altid følgende:

Psst... Skal du arrangere en polterabend for din veninde? Sådan griber I dagen an: Guide til planlægning, budget og sjove aktiviteter

Et halvt år før brylluppet:

Ved hjælp af detektivarbejde, Facebook og gommen udarbejdes en deltagerliste. Så begynder den umulige opgave at finde en dag, hvor alle – ikke mindst bruden, som man ikke rigtigt kan spørge – kan være med.

Fire måneder før brylluppet:

Her begynder den konkurrence, jeg kalder Hvem vil være millionær? Venindeedition, som går ud på at vide, hvad bruden vil synes bedst om. Alle veninderne er den, der kender hende bedst! “Hun vil hade en stripper, det skal være elegant, noget med te og et flødebollekursus.” “Arj, hun skal gå på Strøget i en kyllingedragt med et skilt, hvor der står ‘Jeg skal have en lille fjer på, før mine æg bliver befrugtet’!” “Seriøst, kender I overhovedet Nina? Hun vil have digtoplæsning og sushi med økohvidvin,” og videre i den dur.

To måneder før brylluppet:

Det er nu tid til Den Store Pengeopkrævning. Her går det for alvor galt. “1.000 kroner er over mit budget! I øvrigt kan jeg ikke spille rundbold på grund af min lyske, og jeg er ikke glad for Riesling, så jeg vil kun give 300 kroner.” “Jeg skal også have smør med til brunchen, bliver det ikke trukket fra?”

Dagen før polterabenden:

Ditte, der skulle have sandwich med til frokosten, melder afbud på grund af en syg kat. Caroline, der er imod budgettet, har stadig ikke betalt sin del. Eftermiddagen skal tilbringes i en park, men vejrudsigten lover regn. Bruden skriver på Facebook, at hun er stresset og glæder sig til en rolig weekend, og du aner ikke, hvordan du skal transportere et guldfiskekostume, en kasse Mokaï og et kroketspil gennem byen inden klokken ni i morgen.

På selve dagen:

Et halvt års slid, diskussioner med mennesker, du knap kender, budgetstyring, der er en mellemstor virksomhed værdig, samt ikke mindst de 1.750 kroner alt inklusive, som dagen ender med at koste dig, giver øjeblikkeligt afkast, da du ser den kommende bruds reaktion. Da I 19 timer senere giver hinanden en følelsesladet farvelkrammer foran kebabbiksen, er alle trængsler glemt. Tilbage står kun mindet om en forrygende dag, og et helt nyt forhold til alle de kvinder, der betyder noget for din veninde. Det, og så 28 stive selfies på Instagram under hashtagget #NinasLiderligePolter.

Rothmar regerer

Maria Rothmar er tidligere skønhedsredaktør og redaktionschef på Woman. Rothmar, som kollegaerne kun kalder hende, bor i Glostrup med sin mand og to døtre på 10 og 13 år. Hun forsøger dagligt at regere både skønhedssager, børn, snusfornuftig bankmands-mand og alle mulige andre ting, der dukker op i hendes liv.