Rejseguide: Det skal I lave på venindeweekend i London

I kan lige nå det hele på en weekend

13. april 2016 af Maria Denise Christoffersen

At rejse med veninderne er den perfekte mulighed for at opleve noget nyt og sjovt sammen. Og I kan flyve til London hurtigere, end I kan tage toget mellem Jylland og Sjælland – så hvad venter I på? 

Her er vores anbefalinger til den perfekte venindeweekend i London.

Brunch på The Breakfast Club

Tag venindegruppen med på brunchstedet The Breakfast Club, som er en række diner-inspirerede restauranter, der ligger spredt rundt omkring i byen. Rammerne er uhøjtidelige og farverige med pladecovers og idolplakater fra firserne og halvfemserne.

Under sloganet “We built this city on bacon rolls” serverer det imødekommende personale alt fra klassisk dinerbrunch (pandekager, æg og bacon, milkshake osv.) til avocadomadder og friskpresset juice. Der er tit en kø udenfor, fordi stederne er vildt populære, så kom lidt tidligt – og medbring din største appetit!

Hvor: Du finder Breakfast Club seks forskellige steder i London, bl.a. Soho, Hoxton og ved London Bridge. Se mere på Instagram: @thebrekkyclub

Kaffe i Hyde Park

Tag en pause fra shoppingen på Oxford Street, og snup kaffe og doughnuts med over i liggestolene, som findes lige i begyndelsen af Hyde Park.

Det koster omkring 15 kroner at leje stolene for et par timer, og herfra kan I rigtigt indånde det travle Londonliv og holde øje med alle, der kommer forbi – lige fra politiheste til gademusikanter og lokale i vilde outfits.

Hvor: Liggestolene findes lige når du kommer ind fra hjørnet ved Oxford Street/Marble Arch.

 

Rockudstilling: Rolling Stones

Hele foråret og sommeren udstiller museet Saatchi Gallery de vildeste effekter fra Rolling Stones’ lange karriere:

Træd ind i et rum, der er en rekunstruktion af den ulækre ungkarlehybel, som de de fire rockstjerner boede i, dengang de var tæt på at slå igennem. Og kom på besøg i bandets backstageområde, som er fyldt med deres egne instrumenter, håndskrevne sangtekster og Mick Jaggers sminkebord. Du kan også prøve at mikse bandets største hits på en studiemixer – og se den kæmpe samling af Mick Jaggers vanvittige outfits (spoiler: han har flere fjerboaer og røde glitterkåber, end du nogensinde får fat i!).

Slut besøget af med en 3D-koncert, der giver dig lyst til at følge bandet rundt på tourné i hele verden! 

Hvornår: Udstillingen kører frem til 4. september 2016 på Saatchi Gallery , King's Road, SW3 4RY.

Bydelen Islington

Når I er færdige med den klassiske sightseeing kan en tur til bydelen Islington klart anbefales! Sæt jer på en lokal café, eller gå rundt med en is i hånden, og kig på street art og sjove butikker. I Islington kan I mærke hverdagslivet i en bydel, som på mange måder minder mere om en landsby end om det hektiske ræs inde i centrum ved Buckingham Palace og Oxford Street.

Hvor: Tag Underground til Angel Station.

Aftensmad: Sushi og søde drinks

På den asiatiske restaurant Inamo bestiller I mad og drikkevarer på en iPad ved bordet. Restauranten serverer alt fra sushi til nudelretter og asian fusion, og det hele smager afsindigt godt! Det sjoveste ved Inamo er dog, at der over hvert bord sidder en projektor, som sender lys og billeder ned på bordpladen. Med små controllere kan I selv bestemme, hvilken “dug” der skal være på bordet, I kan tænde for et kamera og se, hvad der foregår i køkkenet – eller I kan spille spil på bordpladen, mens I venter på maden.

Inamos drinks er både søde og stærke, så stedet er perfekt opvarmning til en bytur.

Hvor: Inamo findes både i Soho (134-136 Wardour St, Soho, London W1F 8ZP) og Covent Garden (11-14 Hanover Place, London, WC2E 9JP)