Sådan får du den allerfedeste tur til skønne London

Men hvad skal du se, spise, og vigtigst af alt: HVOR SKAL DU SHOPPE?

21. marts 2016 af Redaktionen

London har ry for at belaste feriebudgettet, men du kan sagtens opleve byen på et mere menneskeligt budget. Der sker hele tiden noget i London, og du løber aldrig tør for ting at opleve. London Eye, Big Ben og Buckingham Palace er steder, du SKAL se, når du besøger London for første gang, men hvad har London ellers at byde på? 

Generelt er det dog en god idé, at du forbereder dig, inden du tager af sted. Hvis du gerne vil se en bestemt koncert eller musical eller spise på en bestemt restaurant – så book hjemmefra.

Det er sjældent, du bare kan komme ind fra gaden. Find koncerter, shows og andre events på timeout.com, og book bord på opentable.com eller restauranternes egne hjemmesider.

3 oplevelser på budget

1. Greenwich Maritime Museum & Royal Observatory: Greenwich syd for Themsen er fuldt af liv, og det er her, du kan opleve The Meridian Line, der deler jordkloden i øst og vest. Tidslinjen hedder 00° 00’ 00” – det er en rigtig fin oplevelse at stå der, hvor tiden begynder. Stedet har også en masse små butikker og hyggelige cafeer.

2. Portobello Road Market: Det legendariske marked i hjertet af Notting Hill er klart et besøg værd. Her er både butikker og gademarked med tøj og smykker.

Lørdag er den bedste dag, men her er pakket med mennesker – så hav tålmodighed. Hold øje med bogbutikken fra Hugh Grant-filmen Notting Hill – i dag er der en skobutik.

Går du langs Westbourne Grove, som er den dyre gade i området, så sørg for at stoppe ved Alice Temperley-butikken i Colville Mews. De laver kjoler til Kate Middleton, men du kan jo altid kigge. Skal du spise herude, så søg ind i sidegaderne. Du vil elske at få pizza hos Portobello Ristorante Pizza, der laver en meter lange pizzaer – bestiller I til fire personer, bliver pizzaen serveret på en planke (7 Ladbroke Road)

3. Luksusbiograf: Elsker du film – så er Everyman Cinema en helt unik og luksuriøs måde at gå i biografen på. Du sidder i bløde sofaer og kan købe cocktails og snacks, som du kan nyde, mens du ser film. De viser de nyeste film, men holder også særlige events som late night tema-aftener.

Der er flere Everyman-biografer i London, men den i Hampstead er klart en favorit (5 Holly Bush Vale).

London som lokal 

Historisk vinbar: Elsker du vin, så tag et smut på Gordon’s Wine Bar. Den er Londons ældste – fra 1890. Her er superhyggeligt, men bestil endelig bord, for her er altid fyldt (47 Villiers Street).

Nail it! Mani- og pedicure er billigt her, så benyt dig af det. Skal det gå hurtigt, smutter jeg ind i stormagasinet Selfridges og får en Express Manicure – det koster ca. £19. Selfridges har en beauty-afdeling, hvor du kan få fikset negle, hår og makeup (400 Oxford Street)

Duften af dig: Hvis du er på jagt efter en helt unik parfume, som ingen andre har, så besøg Penhaligon’s. De producerer parfumer af de mest sjældne ingredienser. Den ligger over hele London, blandt andet på 125 Regent Street.

London by night

Generelt skal du vide, at de fleste steder allerede lukker klokken 01, så de fleste går ud lige fra arbejde. Ofte er englænderne meget pænt klædt på, når de skal i byen!

Cocktails: I det østlige London, i Shoreditch, ligger Lounge Lover, der er en supercool cocktailbar. Jeg kan anbefale mange cocktails herfra, men mine favoritter er Lounge- lover, Strawberry Delight og Punk Passion. Alle koster £10. Loungelover.co.uk, 1 Whitby Stree

Tagterasse: Aqua, lige bag Oxford Circus, er fantastisk om sommeren. Du kan sidde på tagterrassen og nyde en mojito og lytte til loungemusik. Kom om fredagen, hvor der er ekstra meget gang i den (240 Regent Street).

Martinis: Skal du ud en lørdag? Så gå på Sketch, der laver de skønneste martini-cocktails – Prøv for eksempel en Apple-passion fruit-martini med vaniljesukker. Priserne er mellem £10-15, (9 Conduit Street).

Dinner time

Kendis: Én kendiskok præger London – Jamie Oliver! Hans afslappede Italian-kæde er især et besøg værd. Mine favoritter: Tagliatelle bolognese (£10,25) og Wild truffle risotto (£11,50). Restauranten findes flere steder i byen. 

Peru: Coya er en elegant peruviansk restaurant, der er perfekt til en romantisk middag. Prøv Lomo saltado (wokagtig ret)(£9,50) og Patatas bravas a la peruana (sprøde kartofler med spicy sauce) (£6) (118 Piccadilly).

Roast: En britisk klassiker er ‘Sunday roast’ – en omgang søndagsfrokost med steg og tilbehør. Især kan den berømte Yorkshire puddings anbefales! Den bedste roast får du på Duke of Wellington til £15. Stemningen er vildt hyggelig, da det kun er lokale, som kommer her – sørg for at bestille bord.

Shopping

Shopper du helst...  

... Vintage: Frock me er det originale vintage-marked i London, og ud over at gå amok i smukke vintagefund kan du også nyde en afternoon tea med yndige kager i deres historiske te-rum. Tjek datoer på frockmevintagefashion.com, Chelsea Town Hall, Kings Road

... Billigt: Så kommer du ikke uden om Primark. Ingen kommer ud herfra med kun én pose – tværtimod ser du ofte kvinder med fem-seks store proppede papirposer fra budget-paradiset på Oxford Street. Striktrøjer til £9, trusser til £2 og en festkjole for £17 – du kan få det hele for næsten ingen penge.

... Cutting Edge: Dover Street Market er en unik (og dyr) designbutik og kunstudstilling i ét. Heldigvis behøver du ikke købe noget, men kan nøjes med at nyde oplevelsen. Mærkerne og udstillinger skifter hele tiden. Tjek udvalget på dovertreetmarket.com, (17-18, Dover Street)

... Bøger: Den store Waterstones-boghandel ved Piccadilly, har ofte besøg af store forfattere, der kommer og signerer bøger og holder foredrag (203-206 Piccadilly). 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.