Sådan får du flere likes på din Instagram

Nu får du 5 tips til at sikre dig likes på din Instagram

23. august 2016 af Linnéa Funk

Du har lige brugt en halv time på at tage det perfekte selfie. Du har fundet det helt perfekte filter. Du poster billedet på Instagram. Du sidder næsten med svedige håndflader og venter på, at dit billede får de notoriske 11 likes. Men det sker bare ikke. Vi har alle været der! Nogle gange får man bare ikke de likes, som du selv synes, du fortjener. Men du kan faktisk høste mange likes ved at bruge nogle simple tricks. Essensen af disse tricks, er, at du skal gøre lidt opmærksom på dig selv. Så pak janteloven væk og oplev et vaskeægte like-spam.

 Sådan gør du:

1. Tag gode billeder

Gode billeder får flere likes. Det lyder måske indlysende, men det er stadig vigtigt at huske på. Sørg altid for at et billede er skarpt og har et fokus. Der er større chance få at et like, hvis et billede er tiltalende. Tiltalende billeder er ofte lyse, og har en simpel komposition.

Her er et eksempel på et billede i god kvalitet, og et i dårlig kvalitet (begge er taget med en iPhone):

2. Brug de RIGTIGE hashtags

Glem alt om #like4like og #picoftheday, hvis du gerne vil have nogle ekstra likes. For det første fortæller de ikke noget om dit billede. For det andet forsvinder dit billede i mængden hurtigere, end du kan nå at blinke. Brug i stedet for nogle hashtags, som beskriver dit billede. Gå efter hashtags som har mellem 100.000 og 5.000.000 opslag. Du skal desuden bruge hashtags med det samme, når du poster billedet. Instagram beregner din placering på et hashtag ud fra, hvornår du postede billedet, og ikke hvornår du indsatte dine hashtags. Brug desuden internationale hashtags. Det øger chancerne for likes. 

Instagram giver ganske fine forslag til hashtags, når du tilføjer billedbeskrivelsen:

3. Udskift dine hashtags

Start som udgangspunkt med at bruge hashtags med mange opslag. Her er er størst chance for at blive set. Men på de hashtags med mange opslag, er billedet kun synligt i en kort periode. Hvis der er omkring 1.000.000 opslag på et hashtag er dit billede synligt i ca. 30-40 minutter. Herefter er det usandsynligt, at nogen ser dit billede. Det kan derfor være en god idé løbende at udskifte de hashtags, som har mange opslag. Du skifter dem simpelthen bare ud med hashtags med lidt færre opslag. Her er billedet synligt i en længere periode, men chancerne for at blive set, er til gengæld lidt mindre. 

4. Brug geo-tagging

Du øger chancerne for at få likes, hvis du tilføjer en placering på et billede. Forsøg at finde en placering, som ikke er for snæver. Brug for eksempel placeringen på den by, du befinder dig i. Undgå til gengæld placeringer som for eksempel “hjemme hos mor”, hvis du vil have flere likes. Der er sjældent nogen, som går ind og kigger på personlige geo-tags.

5. Like og kommenter andres billeder

Du må yde, før du kan nyde. Hvis du virkelig vil have mange likes, bliver du nødt til at lægge lidt arbejde i det. Gå ind på et af de hashtags, som du selv bruger. Begynd herefter at like andres billeder. Hvis du synes, et billede er godt, kan du smide en lille kommentar. For det første gør du andre glade. For det andet har folk tendens til at gå ind og kigge på din profil, når de ser, du har liket deres billede. De fleste giver et like tilbage. 

Bonus tips: 

  • Lav en note på din smartphone, hvor du samler dine hashtags. Kopier noten og indsæt den på dit billede, når du poster. Det sparer dig for tid og besvær. 
  • Hvis du ikke bryder dig om, at have en masse hashtags stående under dit billede, kan du indsætte dem som en kommentar. Lav evt. en note på telefonen, hvor du sætter 4-5 stjerner ind med linjemellemrum. Skriv dine hashtags ind under stjernerne. Kommentaren bliver så lang, at dine bliver skjult på Instagram.
  • Gør det sådan her: 

Hvis du virkelig vil høste likes, kan du bruge op til 60 hashtags på et billede. Men kun 30 af gangen. Når du poster et billede skal du kopiere dine hashtags ind som en kommentar under billedet. Herefter kan du kopiere flere hashtags ind i billedbeskrivelsen. Det skal gøres i denne rækkefølge. Man kan ikke skrive en kommentar med flere hashtags, hvis man i forvejen har brugt 30 hashtags i billedbeskrivelsen. 

Sådan finder du de RIGTIGE hashtags:

Målet er at finde nogle gode hashtags, som beskriver dine billeder. Det nytter ikke meget at bruge #ootd, hvis du poster et billede af en kat. Omvendt nytter det heller ikke noget at bruge meget specifikke hashtags som #minkatermegacute. Brug Instagrams søgefunktion til at hjælpe dig på vej. Hvis du deler mange madbilleder, kan du for eksempel søge på #food. Se hvilke forslag som relaterer sig til dit emne.

Gå ind og kig, hvilke billeder, der er delt på de hashtags, du finder interessante. Hvis billederne minder om dine, er det et godt hashtag. Forsøg som sagt at gå efter hashtags med 100.000-5.000.000 opslag. Lav en liste over, hvad du finder frem til. Bliv ved med at søg, indtil du har samlet op til 30 hashtags. 

Artiklen er skrevet af Linnéa Funk (@linneafunks), der studerer Medievidenskab på Aarhus Universitet og til dagligt arbejder med Instagram.

Du vil (garanteret) også kunne lide