Kvinde med nissehue
© Roberto Nickson

Sådan kommer du GRATIS hjem til jul

December er dyr, så hvem vil ikke gerne have et gratis lift hjem til familien?

13. december 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

Julen er knaldhamrende dyr. Gaver, julefrokoster, pynt, pakkelege og alt det andet lir betyder, at din konto hurtigt kan komme til at blinke rødt, når kalenderen siger december. 

Vi har allerede givet dig nogle gode råd til, hvor du kan spare, så du får råd til julegaverne, men her kommer vi lige med et ekstra tip. 

Det kan nemlig koste kassen at skulle rejse hjem til familien på juleferie. En togbillet koster jo nærmest det samme som halvdelen af punkterne på vores ønskesedler!

Vi har derfor fundet tre alternative og gratis (!) måder, du kan komme hjem til jul, så din konto ikke hader dig alt for meget i januar.

1. Den Generøse Julerejse

For fjerde år i træk kører Anthon Berg 600 studerende hjem til jul på den såkaldte Generøse Julerejse. Konceptet er, at du skal gøre en god gerning i løbet af rejsen, og i bytte for din generøse handling får du et lift hjem til jul.

De andre år har rejsen foregået med tog, men i år får du en bustur. Julebusserne kører mellem Jylland, Fyn og Sjælland, og du kan selv vælge, hvilken generøs handling du vil lave. Det kan eksempelvis være at dele chokolade ud eller at hjælpe med at pakke julegaver ind. Læs mere og tilmeld dig en julebus her.

2. Et lift hjem med SPAR

For første gang sætter butikskæden SPAR i år julebusser ind i hele landet. Busserne kører på mange forskellige ruter fra København til Jylland (og omvendt) og en masse små lokale ruter.

Der er i alt 2.000 pladser på busserne, som alle kører den 23. december. Busturen er gratis, og du kan se ruterne og tilmelde dig her.

3. Hjem til Hedensted

Okay, vi ved godt, at det nok ikke er størstedelen af jer, der kommer fra Hedensted, men vi synes simpelthen, at det er så god stil, at Hedensted Kommune sørger for at køre deres bysbørn hjem til jul.

Kommunen kører unge hjem fra Aalborg, Aarhus, Odense og København den 23. december, og der er tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Du kan læse mere om busserne og tilmelde dig her.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.