Sådan spotter du løgnen
© Getty Images

Sådan spotter du lynhurtigt en løgner i en løgn

Nej, det har ikke noget at gøre med en næse, der vokser

17. marts 2021 af Redaktionen

Alle lyver – det er videnskabeligt bevist. Men med løgnen følger ofte den ubehagelige risiko for at blive opdaget. Læs med, og find ud af, hvordan du hurtigt kan spotte en løgn.

Opførsel og stemme

Når en person lyver for dig, vil vedkommende altid ændre adfærd en lille smule. Stemmen bliver måske højere eller dybere. Din veninde taler meget ivrigere, end hun plejer, eller din kæreste svarer dig kun med enstavelsesord.

Ordvalg 

Et menneske, der lyver, vil ofte prøve at undgå at sige ‘jeg’ og ‘mig’, og han eller hun vil måske svare dig med et spørgsmål. Hvis din mor for eksempel spørger: ‘Ryger du?’, og du svarer: ‘Nej! Hvem kunne dog finde på at lyve om den slags?’ – så kunne det være et tegn på, at du lyver.

Svar på alt

Hvad lavede du i går? De fleste af os skal lige stoppe op og tænke efter, men en person, der lyver, har svar på alting med det samme. Det er nemlig noget, han eller hun finder på.

Uro i kroppen

Mange mennesker bliver nervøse, når de lyver, og det får dem til at sidde uroligt. De børster støv af bordet, piller sig i håret eller bliver ved med at pudse briller.

Understreger sandheden

‘For at være helt ærlig’. ‘Hvis sandheden skal frem’. Mennesker, der lyver, gør meget ud af at påstå, at de nu fortæller dig sandheden, fordi de er bange for, at du ikke tror på dem.

Artiklen har tidligere været bragt i magasinet. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.