Ja tak - sådan en gave vil jeg da gerne have!
Ja tak - sådan en gave vil jeg da gerne have!

Sådan får du råd til julegaverne

Woman giver dig 10 tips til billige julegaver

15. november 2009 af Rikke Hovn Poulsen

Få råd til julegaverne


1. Gør-det-selv


Hjemmelavede gaver har altid været et hit - blev dine bedsteforældre måske ikke glade for de små, fedtede lerfigurer, du lavede i formningstimerne? Genoptag idéen og spar kassen! Strik et lækkert tørklæde, lav smykker med ingredienser fra Panduro Hobby eller gå på opdagelse på Fraklip-siderne i dine gamle Woman-blade og bliv inspireret til alverdens gør-det-selv gaver. Både familie og venner sætter stor pris på al den tid og personlighed, du lægger i gaven.

 

2. Praktiske gavekort

Giv din far 10 x bilvask, søster kan få et gavekort på en lækker picnic i skoven på årets første sommerdag, og veninden kan få et klippekort med brunch, videoaften med popcorn og skønhedsbehandlinger ude på dit badeværelse. Øjeblikkelig pris: 0 kroner. Men vær opmærksom på ikke at uddele gaver, der kommer til at koste dig kassen senere hen, for så rykker du jo bare problemet.

3. Smil til fotografen

Et indrammet billede af dig og brormand sammen på stranden på Mykenos - så bliver det næsten ikke mere personligt, og farmor vil helt sikkert fælde en lille glædeståre, når hun pakker op. Hvis du har en veninde, der er lidt ferm med et digitalkamera, kan du forsøge dig med en lidt mere avanceret variant: Få hende til at tage et par gode portrætbilleder af dig til mor og far, og fremkald dem over nettet. Eller måske en serie småfrække billeder til kæresten? På foto.com kan du få dine private billeder printet ud på alt fra kalendere til ølkrus, puslespil og musemåtter.

Sådan bliver du lækker på billeder

4. Julejobbet

Ja, det er helt klart den kedelige udvej på pengeproblemerne. Men Magasin, Bilka, Fætter BR og den lokale Imerco står alle sammen og skriger på ekstra hænder til at pakke gaver ind og betjene de horder af danskere, der i modsætning til dig har penge nok til at smide efter næsehårsklippere, Bradtz-dukker og Flora Danica stel. Gå på nettet og led efter jobbene - jobindex.dk er et godt sted at starte.

5. Tag på loppemarked

Loppemarkedet er genialt på to måder. For det første giver det dig mulighed for at rydde ud i alt dit gamle ragelse og oven i købet tjene penge på det, som du bagefter kan bruge på gaver. For det andet skal du nok falde over en smuk vase, en stak gamle LP'er eller et par yndige vintage-sko, som en eller anden i din omgangskreds vil blive lykkelig over at finde under træet. Find et loppemarked nær dig på markedskalenderen.dk

Flere gode billige julegaver


6. Sexgaver


Det kan godt være, han siger, han kun ønsker sig cd'er og underbukser - men du ved bedre! Prøv at give kæresten en rigtig overraskelse i år. Hvilken mand vil ikke blive glad for fem blowjobs, tre hurtige knald og en gang sex i det fri?

7. Spar penge over nettet

Nettet er en guldgrube af muligheder for din indre krejler, og hvis du køber flere ting samme sted, slipper du nogle gange for portoen. Hvis der står dullegrej på nogen af de ønskelister, du har fået tilsendt, så gå ind på lookfantastic.com, strawberrynet.dk eller shampooshoppen.dk - her er priserne et godt stykke under butikspriserne. Brugt mærketøj, møbler, accessories og meget mere kan du finde billigt på trendsales.com, ebay.com eller qxl.dk. Og derudover findes der et vælg af søgemaskiner, som sammenligner priser i forskellige netbutikker, så du er sikker på at finde den billigste af hvad som helst. Prøv for eksempel bogpriser.dk, dvdpriser.dk, spilpriser.dk eller kelkoo.dk.

Sådan shopper du på nettet

Køb dullegrej på nettet

8. Januarudsalget

Okay, det kan godt være, det kommer til at se lidt sølle ud under træet juleaften. Men hvis du virkelig er i bekneb, kan du aftale med dine veninder, at I venter en måneds tid med at give hinanden gaver. Alt kan købes betydeligt billigere i januar, og I kan jo samtidig gøre det til en rigtig hyggelig veninde-shoppedag - dem kan man aldrig få for mange af.

Bliv en rigtig udsalgshaj

9. Søstrene Grene

Nej, vi mener ikke, at du skal juleshoppe som i 2. klasse, da mor fik en kagedåse, far et viskelæder og farmor en lille, grøn elefant, og den samlede regning lød på 14,75 kr. Men du kan sammensætte en rigtig fin kurv for under 100 kroner med for eksempel wellnesstema, kaffetema, eller romantiktema - der er masser af muligheder! Efter en hurtig tur gennem butikken kom Woman ud med den perfekte veninde/søter-gave: Et lille, lækkert the-sæt.

10. Skrabelodder

Tre skrabelodder pakket ind i en fin æske er den fattige version af sidste-øjebliks-gaven. Du risikerer at give verdens mest fesne gave. Men på den anden side kan det jo også være, du serverer en halv million på et fad for tante Oda. OBS: Lad være med at blive ærgerlig, fordi du ikke selv har beholdt skrabeloddet, hvis den store gevinst rent faktisk viser sig. Du ville jo aldrig have købt det til dig selv alligevel, vel fattigrøv?

UNDGÅ PROBLEMET TIL NÆSTE ÅR
OK, nu skal det nok lykkes at klare dig igennem julen med røven i vandskorpen. Men hvad så med næste år? Udryd problemerne en gang for alle!

Sådan får du styr på økonomien

Her er alle de gode sparetips