Ups - jeg fes vist!
Ups - jeg fes vist!

Sådan skjuler du dine prutter

Ups - slap du en vind? Sådan skjuler du miseren

20. april 2009 af Mette Andrea Boesgaard

Sådan skjuler du dine prutter


Alle mennesker prutter. Også Orlando Bloom, din bedste veninde og ham den lækre mand, du går og lurer på. Og altså dig selv. Men det kan være fælt pinligt at slippe en vind i den forkerte situation - særligt hvis den larmer eller lugter.... Derfor har Woman lavet en guide til, hvordan du skjuler dine prutter. Læs med og få de gode tips her.

Den absolut vigtigste huskeregel, når det handler om at skjule en prut er, at du skal se rolig og upåvirket ud, mens du prutter, og efter du har sluppet vinden - også selvom den larmer eller lugter! Hvis du nervøst skuer omkring dig for at se, om nogen har bemærket din fis, afslører du dig selv. Men lægger du ansigtet i passende, neutrale folder, vil ingen mistænke dig for at være pruttens ejermand.

Skjul lyden


SÅDAN SKJULER DU LYDEN AF EN PRUT

Søg enrum. Den oplagte mulighed er at flygte - ud, væk - så snart du kan mærke, at en prut maser på! Toilettet er et udsøgt sted at prutte højlydt i fred (såfremt selvfølgelig at væggene ind til toilettet ikke er alt for tynde... det kan du med held tjekke først!). Det er også godt at prutte udendørs eller i højloftede rum; begge steder er der så meget baggrundsstøj, at lyden af prutten drukner.

Sæt dig straks ned i den blødeste sofa eller stol, du kan finde. Puderne og al fyldet i dem vil dæmpe lyden, så din fis ikke larmer.

Har du ikke en blød stol i nærheden? Sæt dig på noget andet, men læn dig til diskret til siden, mens du gør det, så du kun har vægt på den ene balde. Når numsen er i sædet, så ryk dig en anelse, så dine balder er let spredte. Rammer dine balder ikke hinanden, kan luften sive ubemærket ud af dig - uden lyd. En stram fast numse får nemlig din prut til at lyde højere.

Omgiv dig med mange mennesker. Det har to formål: For det første larmer mange mennesker, så der er masser af støj til at skjule lyden. For det andet kan lyden jo komme fra hvem som helst, når der er flere skyldige inden for rækkevidde...

Camoufler lyden ved at lave støj. Host. Ryk stolen. Bryd ud i sang. Gør hvad som helst for at overdøve prutten - hvis larmen ikke skjuler din prut helt, dækker den i det mindste så meget, at dem, der er i nærheden, kan tro, at de bare hørte forkert.

Men for din egen skyld: Luk prutten ud! Lad være med at holde den tilbage, det får den bare til at lyde af endnu mere. Lad omvendt også være med at tvinge den ud - det er også dømt til at give et rabalder af en prut...

Skjul lugten


SÅDAN SKJULER DU LUGTEN AF EN PRUT
Ah - det lykkedes at slippe en stille vind! Men ak ak, næppe har lettelsen bredt sig i krop og sind, før du bliver svøbt i en duft af jeg-ved-ikke-hvad... Hvad gør du nu?

Flygt! Fis og skynd dig så væk, så du er i den anden ende af rummet, når lugten spreder sig.

Skyd skylden på en anden. Hvis der er flere mennesker, så kig hurtigt og med et skeptisk blik på personen ved siden af dig, som han eller hun gjorde det. Voila, du har tørret prutten af på en uskyldig!

Sig "Pyh, hvor her lugter. Hvem er det, der fiser?" Selvom det gamle ord siger, at den som fisen lugte kan, det er fisens ejermand, så forvirrer du fjenden ved selv at bringe din prut på bane.

Hvis du ved, at du kommer til at befinde dig i en situation (første date, jobsamtale), hvor en lugtende fis er en katastrofe, så tag dine forholdsregler: Undgå stegt, fed og krydret mad, løg, kål, bønner og sodavand.